"Brnabić ponižava radnike": Poslanica SSP-a optužila premijerku 1Jelena Milošević: Foto Radule Perišić/ATAImages

Narodna poslanica i funkcionerka Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević optužila je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da, umesto da pošalje inspekciju u fabrike, šalje je lekarima i na taj način degradira zdravstvo, a ponižava radnike.

Ana Brnabić je juče, govoreći o povećanom broju bolovanja radnika zaposlenih u privatnim fabrikama u Nišu, upozorila da će zbog toga „svi investitori otići“ i da „nijedan neće doći“, te zatražila od nadležnih inspekcija da obave vanredni nadzor nad niškim zdravstvenim ustanovama i lekarima koji radnicima najčešće otvaraju bolovanje.

„Gospođo Brnabić, premijerko, ako je i od Vas, mnogo je! Znate li u kakvim uslovima rade ljudi zaposleni u privatnim fabrikama?! Znate li da žene umiru u fabričkim halama?! Znate li da žene kolabiraju na fabričkim trakama i moraju da nastave sa radom jer proizvodnja ne sme da stane?! Znate li da rade u nehumanim uslovima, bez ventilacije i klime na tropskim vrućinama“, navela je Jelena Milošević u pisanoj izjavi.

Ona je upitala predsednicu Vlade i da li zna i da mnogi od njih rade prekovremeno, u tri smene, i da „prosečan radnik u privatnoj fabrici može samo da sanja prosečnu platu“.

„Znate li da se u fabrici ‘Jura’ radnici kažnjavaju zbog sindikalnog udruživanja?! Znate li da su radnička prava zgažena, da su fabrike postale izrabljivačnice, a radnici robovi?!“, upitala je Milošević.

Konstatujući da Brnabić to ne zna, jer se „iz vile na Dedinju problemi radnika ne vide“, ona je navela da premijerka represijom uskraćuje pravo ljudima da se leče, umesto da se zainteresuje zašto idu na bolovanje i u kakvim uslovima rade.

Milošević je zaključila da je ovakva Brnabićkina izjava sramna i da dodatno ponižava već ugrožene radnike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari