Budžet Vranja za tekuću godinu 3,7 milijardi dinara 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Ukupan budžet Grada Vranja, sa izmenom i dopunom odluke o budžetu za ovu godinu, iznosi 3,7 milijardi dinara, rekao je načelnik Odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić.

Na 110. sednici Gradskog veća razmatrani su i usvojeni izveštaji o izvršenju lokalnog budžeta za periode od 1. januara do 30. juna i od 1. januara do 30. septembra tekuće godine.

„Do kraja devetomesečnog perioda došlo je do uvećanja budžeta za 69,5 miliona dinara, tako da ukupan budžet, sa svim izmenama za devetomesečni period, iznosi nešto više od 3,7 milijardi dinara“, rekao je Tasić.

Uvećanje budžeta, prema njegovim rečima, odnosi se na projekte koji se finansiraju iz republičkih namenskih sredstava.

„Neki od najvažnijih projekta su rekonstrukcija i poboljšanje energetske efikasnosti vrtića ‘Pčelica’, uvođenje javne rasvete i izgradnja saobraćajnica kod stanova za pripadnike službi bezbednosti, kao i rekonstrukcija Zdravstvenog centra. Ukupni prihodi i primanja sa prenosom iz prethodne godine, uključujući primanja i prihode budžetskih korisnika, iznose oko 2,7 milijardi dinara, što je, u odnosu na plan, 72,6 odsto. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci u izveštajnom periodu iznose više od 2,7 milijardi, što je, u odnosu na plan, 71,4 odsto“, rekao je Tasić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari