Bulatović: Prodaje se stari hleb kao zamena za stočnu hranu 1Foto: Pixabay/ fancycrave1

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da se na pijacama prodaje stari hleb kao jeftinija zamena za stočnu hranu i ocenio da je to rezultat politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Srbija je bila u svetu poznata po proizvodnji i izvozu najkvalitetnijeg svinjskog i telećeg mesa. Danas, prednjačimo po uvozu istog i svedočimo pustim štalama i svinjcima. Sela nam se prazne preko noći i to je zaista alarmantna situacija za koju niko od režimskih prvaka ne haje. Oni ne samo da se ponašaju kao da ne žive u ovoj zemlji, već jasno svojim nedelima poručuju da ih nije briga ko će i šta posle njih preživeti i opstati u Srbiji“, kazao je Bulatović u selu Kusadak tokom obilaska Podunavskog okruga.

On je naglasio da su početne tačke plana SSP da se vrate subvencija za poljoprivredu na 12.000 dinara po hektaru, da se garantuju otkupne cene za poljoprivredne proizvode proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, gorivo bez akciza, obnova stočnog fonda i zabrana prodaje plodne zemlje strancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari