Čanak dao izjavu u policiji po prijavi NVO „Alternativa“ 1Foto: LSV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u Policijskoj upravi Novi Sad – Odeljenju za saradnju sa stranim i domaćim pravosudnim organima, operativnu analitiku, dokumentovanje i podršku dao izjavu po zamolnici nadležnih organa Crne Gore.

Čanku je tom prilikom predočeno da je protiv njega izvesna „NVO Alternativa“ podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Lider LSV  je rekao da je na teritorju Crne Gore ušao 3. septembra, a napustio je tri dana kasnije.

– Po ovom pitanju ne želim ništa posebno da izjavim, jer je ovde izmišljena organizacija koja služi tome da se ja, ako je moguće, zastrašim i izložim neprijatnostima zato što sam dao podršku prijateljima u Crnoj Gori da sačuvaju mir i bezbednost u svom gradu Cetinju. To je besramna haranga na drugačija mišljenja i zato će njeni inicijatori i njihovi surabotnjici u Republici Srbiji kad-tad odgovarati. Ovom prilikom nije dostavljena krivična prijava, a navodi koji su mi predočeni su netačni i neistiniti. Protiv mene su krivičnu prijavu na istu temu u Srbiji podneli i tzv. Dveri, a glavni zastupnik ove škole mišljenja je Ivica Dačić. Kada na kraju pogledam ko to vodi kampanju protiv mene, potpuno je jasno da sam na pravoj strani – poručio je Čanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari