Carinici sprečili krijumčarenje alata i farbi za kosu 1

Carinici su za tri dana na ulazu graničnog prelaza Horgoš i u Raškoj, sprečili krijumčarenje alata i 18.000 pakovanja farbi za kosu, a za neke od artikala se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Na Horgoš je danas stigao kombi nemačkih registarskih oznaka kojim je putovao državljanin Hrvatske (25), zaposlen kao električar u Nemačkoj.

On je za carinjenje prijavio tri nove električne kosilice, polovni agrergat za struju i korišćene gajbice.

Pregledom kombija pronađno je 85 cirkulara za drvo i za sečenje keramičkih pločica, ubodnih testera i brusilica, čija je vrednost procenjena na više od 2.500 evra.

Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Raška carinici su 19. juna zaplenili raznovrsnu robu, među kojom se ističe 18.000 pakovanja farbi za kosu, nekoliko profesionalnih mikrofona, šrafilice i aparat za varenje i dva samobalansirajuća skutera.

U autentičnost jednog dela pronađene robe se sumnja,. Reć o pet ručnih satova „smart“, 100 zaštitnih stakala za mobilni telefon „ajfon“, manjem broju „samsungovih“ baterija i punjača, USB memorijama „sendisk“ i slušalicama „JBL“.

Sumnjivog porekla je oko 40 majica „bos“, „polo“ i „gent Ju-Es-Ej“, navodi se u saopštenju. (kraj) js

Otkriveni tovar smešten je u kraljevačkom carinskom magacinu do okončanja prekršajnog postupka koji se vodi protiv 35-godišnjeg vozača autobusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.