Čedomir Stojković predao krivičnu prijavu protiv BIA zbog hapšenja Sandulovića 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Advokat Čedomir Stojković predao je danas krivičnu prijavu protiv Bezbednosno informativne agencije zbog, kako je naveo, nezakonitog postupanja i lišavanja slobode Nikole Sandulovića.

„Sa kolegom Majklom Polakom predao sam krivičnu prijavu protiv pripadnika Bezbednosne informativne agencije zbog zlostavljanja i mučenja Nikole Sandulovića i nezakonitog lišenja slobode, kao i protiv javnog tužioca Irene Radivojević i sudije Milice Grujić iz Niša, zbog toga što su prema njemu odredile nezakoniti pritvor zbog apsurdne činjenice da je : „položio cveće na grob albanskog ubijenog deteta od 7 godina“, naveo je Stojković.

„Jer niko ne bi smeo da bude prebijen i niko ne bi smeo da bude u pritvoru samo zbog toga što je položio cveće na grob bilo kome! Odmah nakon predaje krivične prijave obratićemo se medijima“, naveo je Stojković.

On je podsetio da je „Nikola Sandulović pušten iz pritvora nakon što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope zatražila njegovo hitno puštanje, i nakon brojnih kritika sa Zapada zbog ovog nečuvenog slučaja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari