U svim radnim jedinicama Javnog preduzeća Komunalne usluge poslovi se obavljaju po planu i program rada, a procenat naplate zakupnina je veći od 70 odsto. U Radnoj jedinici parking usluge obezbijeđeni su svi uslovi za normalan rad, samo se čeka saglasnost opštine na predložene cijene da bi se počelo sa naplatom usluga.


Javno preduzeće Komunalne usluge registrovano je u septembru 2008 godine i posluje kao pravni sledbenik JP „Breznica“. Prema riječima direktorice preduzeća Tanje Vučetić u toku su aktivnosti na preregistraciji preduzeća u dionička društva. U Javnom preduzeću Komunalne usluge rade četiri radne jedinice: pogrebne i pijačne usluge, Sklonište za izgubljene i napuštene kućne ljubimce i od nedavno parking usluge.

Vučetićka naglašava da je procenat naplate zakupnina u svim radnim jedinicama veći od 70 odsto, izuzev u RJ parking usluge gdje još nije počela naplata parking mjesta zbog toga što se čeka saglasnost opštine na predložene cijene. U podzemnoj garaži ima 68 parking mjesta od kojih su tri za osobe sa invaliditetom.

U RJ Pogrebne usluge naplata zakupa grobnih mjesta je oko 90 odsto, kaže direktorica Vučetić i naglašava da je procenat naplate veliki zato što se naplaćuje utuženjima – administrativnim zabranama na plate i druga lična primanja. Krajem prošle godine ova radna jedinica dobila je novo pogrebno vozilo, a postoji i prodavnica u kojoj se može kupiti kompletna pogrebna oprema. Radnici radne jedinice pijačne usluge svakodnevno rade na održavanju mlječne, zelene pijace i buvlje pijace. Prema riječima direktorice Vučetić procenat naplate zakupnina na buvljoj pijaci je 75 odsto, na zelenoj pijaci oko 70 odsto a procenat naplate zakupa poslovnih prostora je oko 75 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari