Čekajući bolji život na selu

ISTRAŽIVANJE

Ostavite komentar


  1. Време за заустављање исељавања са села је давно прошло, једино што сада може да се учини је да се осмисли пројекат повратка на село за онај део становништва који може да замисли да се под неким условима настани у селу. За то пре свега мора да постоји системска подршка селу и пољопривреди која код нас једноставно не постоји.
    Иначе могло би се замислити да се пензионерима понуде јефтине куће и окућнице и да се баве производњом поврћа у пластеницима уз загарантован окуп а младима повољни кредити и имања да се баве аграром. Али све док картели хладњачара у сарадњи са влашћу уништавају воћарство а увознички лоби сточарство, можемо само да маштамо.

    1. Sami ste sve objasnili , dakle od toga nece biti nista.Nismo sposobni da imamo nacionalni plan i da se drzimo toga ma kakav bio.Dosao je period lazi da se prica kako je problem vec resen ili evo samo sto nije.Za jos nekoliko godina smatram da ce i za probleme sela reci da su ga vec resili i da su se ljudi vratili u sela.I niko nece smeti, ili nece imati gde , a ni kome da kaze da to nije tacno.

  2. Ništa se ne može razvijati bez ljubavi, bez unutrašnjih, pozitivnih vibracija za nečim. Nikakvim novcem se ne može platiti rad i život na selu ako se taj rad i život ne oseća, nevoli. I, netreba brinuti, to vreme će doći. Takva osećanja će se probuditi. Ako smem da prognoziram, za deceniju ili dve, najviše. (Ko ne veruje, mogu da pojasnim) Sve drugo su prazne priče i glupi pokušaji.

  3. (Za Nenada Mrmka)
    Proučite malo, nadolazeću, digitalnu revoluciju. Za dve decenije, u gradovima će živeti polusvet, neobrazovani i lenji kome će društvo praviti psi lutalice.

  4. Vi se, gospodine Mrmak, u gradu ne snalazite, a selo nevolite. Za Vas će biti teško da se odlučite na koju ćete bn stranu.

    1. Mil de Bakrus, Odlično se snalazim u gradu, a volim selo, tako da je Vaša tvrdnja ničim potkrepljena i proizvoljna, naravno pogrešna, ali na žalost time dovodi kod mene u sumnju i ostale Vaše navode na temu naslova. Svako dobro želim..

  5. Znaci po toj racunici od 37.000 kad se doda tih oko 40.000 to je oko 77.000 stanovnika manje svake godine, sto govori da ce do 2030e Srbija imati oko 847.000 stanovnika manje nego sada.
    Kasno je gospodo…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.