Uz ulaganje od 25 miliona dinara, u naselju Češalj 385 stanova, ali i celokupni poslovni prostor, trebalo bi da bude ove godine priključen na gradsku mrežu daljinskog grejanja, potvrdio je za Danas direktor Novog doma Goran Petrović.

– Građane će kompletan priključak na centralno grejanje, prema sadašnjoj finansijskoj konsturkciji, koštati oko 1.300 evra uz mogućnost plaćanja na više rata – precizirao je Petrović, najavljujući da će u neposrednoj blizini bolnice Medicinskog centra, biti sagrađena nova toplana, sa grejnim kapacitetima samo za naselje Češalj.

Novi dom će jednu trećinu sredstava za ovu investiciju obezbediti preko bankarskog kredita, a ostatak od oko 16 miliona dinara iz sopstvenih izvora. Stanarima naselja Češalj, u kome žive uglavnom penzioneri, filijala Procredit banke ponudila je namenski kredit sa rokom otplate do 60 meseci uz mesečnu kamatu od 1,5 procenata, što bi dodatno trebalo da stimuliše građane koji su zainteresovani za uvođenje centralog grejanja. U naselju Češalj je i oko 1.700 kvadratnih metara poslovnog prostora, čiji su vlasnici pozitivno ocenili potez Novog doma da krenu u ovu infrastrukturnu investiciju.

– Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, građanima naselja Češalj vrata moje kancelarije su svakodnevno otvorena jer samo uz njihovu podršku možemo da realizujemo ovaj projekat na opštu korist – zaključuje Petrović, koji je većodržao nekoliko prezentacija ovog investicionog projekta pred članovima kućnih saveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari