"Ćerka firma Ziđina pokušala da isprovocira sukob": Aktivista iz kampa na Starici iznad Majdanpeka za Danas 1Foto: Pokret "Ne damo Staricu"

Nedaleko od kampa aktivista pokreta “Ne damo Staricu” danas je bilo parkirano desetak teških kamiona uz prisustvo tridesetak radnika kineske kompanije Ziđin. Mogući incident je izbegnut, jer aktivisti nisu reagovali.

-“Inšan” kineska ćerka kompanije Ziđin danas je parkiranjem desetak teških kamiona i uz prisustvo tridesetak radnika u neposrednj blizini našeg kampa na Starici, pokušala da isprovocira sukob. Nisu u tome uspeli, jer nas četvorica koji smo u tom trenutku bili u kampu nismo reagovali. Danas nije bilo minera na Starici – izjavio je aktivista Mladen Vladić za Danas.

Vladić i Vladimir Božić koji su u tom trenutku dežurali na Starici kažu da je njihovo oružje i dalje nenasilje i da neće nasedati na ovakve i slične provokacije.

-Mi ne bežimo od razgovora sa Ziđinom, ali nijedan od četiri dosadašnja pokušaja nije uspeo. Svaki put je odustala druga strana – pričaju aktivisti pokreta „Ne damo Staricu“ i dalje ne odustajući od razgovora.

Za njih je kako ističu, još jedan dan bez miniranja na Starici koju danonožno čuvaju od 15. juna, pobeda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari