Četiri dana folklora na "Bogatfestu" u Bogatiću 1Foto: Mačva Info

Međunarodni festival folklora “Bogatfest”, koji se četvtu godinu održava u Bogatiću nadomak Šapca, od 4. od 7. avgusta, okupiće ansamble iz Poljske, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Egipta, BiH i Srbije.

Ovogodišnja manifestacija traje četiri dana, a otvara je dečiji ansambal FA „Đido“ sa gostima, defileom ulicom Vojvode Stepe od 19 časova, a potom i nastupima na bini na poligonu OŠ “Mika Mitrović” u Bogatiću.

Drugog dana, u petak 5. avgusta u 18 časova, predstaviće se svi ansambali iz Srbije i inostranstva, koji će se potom nastupiti na bini ispred Osnovne škole.

Četiri dana folklora na "Bogatfestu" u Bogatiću 2

 

 

 

 

 

 

 

Svečano otvaranje festivala planirano je za 20 časova na velikoj sceni, a zatim i koncert Narodnog ansambla Radio-televizije Srbije, pod upravom Siniše Vićentijevića, sa solistima Dankom Stojiljković i Radišom Uroševićem.

U subotu, 6. avgusta od 18,30 časova, kroz centar će prodefilovati izvođači svih ansambala učesnika, koji će od 20 časova nastupiti na glavnoj bini na poligonu škole.

Iste večeri publici će se predstaviti i trubački orkestar Danijela Jokanovića.

U petak i subotu, od 17 sati u ulici Vojvode Stepe, biće organizovan i Sajam narodne radinosti.

Inostrane folklorne grupe predstaviće se Mačvanima i četvrtog dana, u nedelju, 7. avgusta, u kulturno-umetničkom programu u okviru manifestacije “Hajdučko veče”, na Vasinom šibu u Crnoj Bari.

Za sve festivalske večeri, ulaz je slobodan.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari