Četiri decenije od smrti Josipa Broza Tita

Na današnji dan 1980. umro je predsednik SFR Jugoslavije

Ostavite komentar


  1. Bitno da su se svi posle Titove smrti nacionalno i verski osvestili, oslobodili pošasti komunizma u korist plemenitog kapitalizma i sad uživaju u tim blagodetima, jadna im majka.

    1. Zbog Tita i njegovih sledbenika koji su promenili ideologiju preko noci i imamo sve probleme.

  2. Moze svako da prica sta zeli, ali niko osim Tita nije pobedio i Hitlera i Staljina.

    1. Svojevrsni mesetar i manipulator
      Uz podrsku Cercila i VB gradio imidz velikog drzavnika

      1. A sta je Srbija izgradila 40 godina nakon njegoe smrti? Slobodni pad bajo, jer vredimo malo manje nego sto mislimo…osvestite se, krajnje je vreme.

      2. Toliko je bio veliki državnik dokazuje istina da je raspad Jugoslavije počeo još za vreme njegovog života.Dakle njegov koncept države nije izdržao ni minimalnu probu vremena

  3. Pucao je na Srbe kao austrougarski kaplar 1914-18.
    Streljao Srbe posle 1945.
    Podelio Srbiju na 3 dala.
    Stvorio veštačke nacije i jezike.

    1. Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi, Srbi…

  4. SFRJ je bila ozbiljna drzava za razliku od ovih indijanskih teritorija koje su nastale na razvalinama bivse drzave sa izuzetkom Slovenije…danasnja Srbija ide u pogresnom pravcu…tacnije ka kini i rusiji koje su nam jedini“saveznici“ uz Madjarsku…cinjenica dok su Jugoslavijom vladali komunisti rusi i kinezi bili su daleko…Hruscov je dosao na poklonjenje 1956…posle njega je bio Breznjev ne znam koje godine mrzi me da trazim po netu…prvi kinez koji je dosao bio je Hua Guo Feng…on je dosao posle obracuna sa cetvoroclanom bandom(Maova udovica,Lin Bijao,Cen Boda cetvrtom se ne secam imena)…Srbija danas ima veci dug nego bivsa SFRJ-nazalost…sada kinezi i rusi ne izbijaju iz Srbije tacnije postaju gazde a Srbija je njihova moneta za potkusurivanje u njihovom sukobu sa svetom!

  5. Tito je uvek u našim srcima.
    Onaj spiker televizije RTS SFRJ mnogo je bolje govori srpski jezik nego danasnji svi spikeri iz televizije cele Srbije.

  6. Tito je dobro znao s kim ima posla, pa je Srbima namenjivao „malo vise paznje“. Znao je protiv koga se borio najvise u WWII (zvanicno protiv Nemaca, iako to bas i nije bilo tako). Ti autodestruktivci, kojih imate za izvoz, protiv kojih se najvise i borio, opet su uzjahali 80ih, i opet poveli svoj narod. OVaj put u tragediju, unistenje na svim poljima, koje nece dobro zavrsiti. Narodni korpus ce vam nestati za par 10 godina, ako ovako nastavite. A promena ili novih vodja nema na vidiku. Civilizacijski vrh ste doziveli, dok vam je vladao polu Hrvat/Slovenac, priznali vi to ili ne. Mnooooogo ste bolji bili. A i mi ostali realno, da ne zaboravim. Mogao bi satima na ovu temu. Ali, evo, tu je par recenica za bacanje koske. Da se veliki srbi malo uzbude, ako nista drugo. Ostali znaju, da sam dobronameran. Film Jagode u grlo opasno dobro opisuje vasu transformaciju.

    1. Ajd’ bilo ko da „baca kosku“ ali slovenac… Najbolji primer istorijskog licemerja. Zar nisu vase komunjare prve iskocile iz juge? I dan danas se hvale kako je za njih Juga bila samo letnja avantura. A mi ostali taoci Slobodana i njegovog srbo/komunizma i bivali bombardovani 99 zbog istog? Sto se tice „civilizacijskog vrha“ dostigli smo ga dok ste vi bili Austrougarski konusari. A isti ste dostigli iseljavanjem fabrika iz Srbije u Sloveniju i Hrvatsku za vreme gospn’ Tita? Tako da use u svoje kljuce. Sve sto imate imate zbog Srba.

      1. Hahaha, evo ga 1. Slovenac je opet key word. Moze bilo ko, ali ne sme da bude Slovenac (ili verovatno i neki drugi „sa strane“). Koji si ti lik, ej? Pricas o taocima Slobe kako ste bili, a po tvom smo i mi morali cekati sa vama zajedno da ludilo 80% srbskog naroda zavrsi. I da i mi platimo ceh za vase ludarije? Znaci sve sto mi imamo je od vas. Logicno bi bilo, da onda sve sto vi nemate, da je isto zbog nas? Dodji momce, da vidis civilizaciju, ako imas za kartu, slobodno. BTW, konjusar jecastan i dobro placen posao. Pobrines se lako za prodicu, skolujes decu, sagradis kucu. Pa ti u SRB to uradi od postenog fizickog rada, ako mozes? Volite oduvek da potcenjujete, a kako je rekao jedan poznati Srbin „jedva iz opanaka izasli“, i sta ces. A, nebeski dragi moj?

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 8

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.