Četiri raspusta za đake, ponovo jesenji

Objavljen kalendar za narednu školsku godinu

Ostavite komentar


  1. Pre ministra je pokrajinski sekretar za obrazovanje doneo kalendar za Vojvodinu, objavio u sl. glasniku, 30.maja – tačno na vreme… a u njemu piše i ovo:

    Члан 13.
    Ученици осмог разреда полагаће пробни завршни испит у петак, 13. априла 2018. године и у суботу, 14. априла 2018. године, а завршни испит у среду, 13. јуна 2018. године, четвртак, 14. јуна 2018. године и петак, 15. јуна 2018. године.

  2. Ovo je osmislio neko kome smetaju deca tokom zimskog raspusta u zimskim centrima, ovako osnovci i srednjoskolci nece praviti guzvu u redu za zicaru. Odakle im ideja da u najgorem januarskom mesecu salju decu u skolu, kada je to bila decenijska dobra praksa da deca budu kod kuce. Nisu svi u krugu dvojke u Srbiji.

  3. I tako se deca u skolama u Vojvodini godinama unazad maltretiraju sa rasputom koji pocinje kad i katolicki Bozic, i ako dve trecine nisu katolicke veroispovesti, umesto da se kalendar pravi na nivou opstine i da se katolicki Bozic proglasi za neradni dan u Vojvodini. Ali dok je madjar na celu ministarstva prosvete (uvek u poslednih nekoliko vlada) dotle ce da se zanemaruju potrebe vecine. Umesto da je raspust polovinom januara kako je bilo ranije kada je najveca zima, raspust traje od kraja decembra kad pada prvi sneg. Umesto da se stedi na grejanju, i smanji maltretiranje dece, ovde se podilazi manjini… Drzavu u nazad godinama ne zanima obrazovanje.

  4. Nekada u stara dobra vremena sa normalnim ljudima u ministarstvu posvete postojali su veliki letnji i veliki zimski raspusti pa su roditelji mogli da planiraju odmore sa svojom decom,sada u ovoj nenormalnoj zemlji u svakom pogledu sve rade da uniste i ovo zrno koje je pstalo od nekadasnjeg kulta porodice koje je postojalo,da li ce ikada u ovoj zemlji neko normalan docina vlast pitam se a odgovor znam nece zato sto su svi normalni pobegli iz ove ludare.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.