Četvrtak i petak dani žalosti u Vladičinom Hanu zbog smrti četvorogodišnjeg dečaka 1Ubistvo uznemirilo žitelje Vladičinog Hana Foto:V.R./Danas

Povodom tragičnog događaja i smrti dečaka koji je boravio u Predškolskoj ustanovi Pčelica u Vladičinom Hanu, gde je progutao žir sa novogodišnje jelke,  predsednik opštine Goran Mladenović proglasio je četvrtak i petak danima žalosti na teritoriji ove opštine.

-Na nadležnim organima je sada da utvrde činjenično stanje i okolnosti pod kojima se desio ovaj tragičan događaj koji je potresao sve stanovnike naše opštine – rekao je u izjavi za Danas Predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

On je uputio saučešće porodici preminulog dečaka. Lokalno rukovodstvo opštine otkazalo je sve svečanosti i prijeme povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Tokom dana u Predškolskoj ustanovi Pčelica boravili su inspektori Ministarstva prosvete iz Pčinjskog okruga koji su istraživali okolnosti pod kojima se desilo da četvorogodišnji dečak proguta žir sa novogodišnje jelke.

Nesrećni slučaj desio se u ponedeljak kada je dečak prebačen najpre u ZC u Surdulici, a potom i u KC u Nišu gde su lekari uspeli da mu ostrane žir koji je progutao, ali je „zbog lošeg disanja došlo do oštećenja mozga“. Dečak je preminuo u Nišu u noći između utorka i srede.

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu pokrenulo je istragu vezano za ovaj nesrećni slučaj u okviru koje je naložena i obdukcija tela preminulog dečaka.

Ovaj događaj izazvao je šok kod građana Vladičinog Hana koji su „ogorčeni na ono što se desilo“, i što predstavlja incident koji  nije nije  zabeležen u jednoj javnoj ustanovi predškolskog uzrasta na jugu Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari