Četvrti neuspešan pokušaj da počne ponovni prvostepeni postupak za paljenje kuće Milanu Jovanoviću 1foto FoNet/Nenad Ðorđević

Početak sudskog postupka koji se vodi zbog paljenja kuće novinaru portala Žig info Milanu Jovanović, danas je ponovo odložen u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

U retkim trenucima saglasnost i tužilaštvo i odbrana su tražili odlaganje nakon što ih je sudija Luka Pantelić obavestio da je Apelacioni sud ukinuo presudu Igoru Novakoviću koji se u optužnici navodi kao deo grupe koja je organiziovala paljenje kuće.

Iako je bio obuhvaćen istom optužnicom, sudski postupak je u odnosu na Novakovića vođen odvojeno. Naime, u jednom trenutku tokom prvog prvostepenog postupka kada se on nije pojavio u sudu, sudija je razvojio postupak u odnosu na njega. U međuvremenu su ostali okrivljeni, bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i nekadašnji policajac Vladimir Mihailović prvostepeno osuđeni zbog organizovanja paljenja kuće. Ove presude naknadno su ukinute na Apelacionom sudu i vraćene na ponovno suđenje.

Isti epilog sada je imao i postupak protiv Novakovića koji je prvostepeno osuđen, ali je presuda ukinuta.

Postupajući zamenik tužioca Predrag Milovanović je predložio sudu da odloži postupak, jer bi bilo celishodnije da se on vodi za sve okrivljene objedinjeno. Sa ovim su se saglasili svi advokati odbrane, a sudija je naredni pretres zakazao za 30. jun.

Ovo je bio četvrti neuspešan pokušaj da počne ponovni prvostepeni postupak u suđenju za paljenje kuće Milanu Jovanoviću.

Kuća u kojoj Jovanović, novinar lokalnog portala Žig info, živi sa suprugom zapaljena je u decembru 2018. godine. Kao neposrednom izvršiocu u odusustvu se sudi Aleksandru Markoviću koji se nalazi u bekstvu. Sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvo potpisala je Bojana Cvetković Šijacki, priznajući da je Markovića vozila do kuće Milana Jovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari