Stručna komisija FON-a: Doktorat Siniše Malog nije plagijat

Stručna komisija FON-a ostala pri ranijem mišljenju o doktorskoj disertaciji ministra finansija

Ostavite komentar


    1. Oni ĆE pljunuti sami sebe u lice, u to ne treba imati sumnje, ali tek kad se steknu odgovarajući uslovi…
      Otprilike kao u slučaju francuskih novina „Le Moniteur Universel“ i njihovog pisanja nakon što je Napoleon pobegao sa Elbe i krenuo na Pariz:
      9. mart: „Ljudožder je napustio jazbinu“
      10. mart: „Korzikanski vukodlak se iskrcao u zaljevu Juan“
      … (ima još između, ali da ne dužim)
      22. mart: „Njegovo carsko veličanstvo ušlo je u zamak Tuileries“

      Naravno, pretpostavljam da ćemo, kada bude došlo vreme, morati da slušamo žalopojke, jadikovanja i kuknjave, kako su oni, eto, morali, kako su morali „da prehrane decu“ (omiljena fraza za opravdavanje i racionalisanje nemoralnog, nedoličnog i neetičkog ponašanja), kako im je prećeno, kako su bili ugroženi, kako mi ne znamo kako je to…

    2. U redu , samo me interesuje ; ako bi neko doktorirao i koristio citate iz njegove disertacije sa sve tih spornih 7%, koliki bi bio plagierani procenat narednog doktorata.

  1. Ako je ovo tacno,. Gospodo fakultetlije akademski gradjani Intelektualici. Ima li vas

  2. Sramno i udvoričko ponašanje dekana i kompletnog nastavnog kadra. Ali ujedno i razumljivo jer su i oni svojevremeno plagirali svoje naučne radove pa su kao takvi ucenjeni i ne mogu ni doneti neku drugačiju odluku od ove. Predstojeća lustracija mora obuhvatiti i ovu ekipu.

    1. Ne piši gluposti. Softver prepoznaje plagijat, tako da ne možeš sve profesore nazivati plagijatorima.

      1. Izvini zemljace, a ko je napisao taj softver, vanzemaljci mozda? Onaj ko programira i zadaje parametre ima mogucnost i da upravlja softverom cak i u smislu rezultata pretrage. Zato se mani tih prica o “nepogresivom“ softveru, ispadas smesan i neozbiljan. Ovde su namestane i sedmice na loto izvlacenjima koja idu uzivo, i to vise puta, a nece namestiti jednu pretragu doktorata. Ajde bre, batali te bajke.

  3. Trla baba lan, džaba ste krečili,….u ovoj državi bi trebalo ukinuti ili preformulisati reči: istina, moral, pravda, demokratija, poštenje, savest, akademski građanin…(dopuniti po želji)…

    1. OK, nije plagijat. Mozete li vi da prihvatite neciju odluku ili ste apriori protiv svega? Da li ste uopste procitali taj doktorat da biste sudili o njemu?

      1. Software je konstatovao 7% prepisanog teksta i to samo iz srpakih knjiga. Šta tu nije jasno? Šta je on sad, doktor nauka od 93%? Ni po jednom kriterijumu to nije doktorat. Da ne spominjem što niau koristili program koji bi otkrio prepisku i iz stranih knjiga

  4. Posle ovoga FON ne može da ostane deo Beogradskog univerziteta. Eno im Megatrend pa neka se takmiče ko je gori.

    1. pa bolje ici na Megatrend, hvalio se vlasnikna tv hepi da ima pet ministara koji su zavrsili MT! Cak se konkursi oglasavaju sa naznakom pozeljno sa Megatrenda

  5. Mišljenje je doneto, ali nije potpisano.
    Bitno da je doneto, a potpisnik se još uvek traži.
    Odakle je doneto, ko ga je doneo?
    Selaković iz Predsedništva?

  6. Sve ove kvazi stručnjake, a u stvari radikalske poltrone, treba posalti kod crnaca pedera osudjeih za silovanje, da se poigraju sa njima. Pička vam materina ona poltronska i leprozna.

    1. Wow covece ti si vise Oi! nego punk sa svim tim covekomrzackim, sovinistickim, homofobnim i rasistickim komentarima. Svakako nisi diy a jos manje straight edge. Gde je tu onda punk?

  7. Ovim su samo dokazali da je njihov fakultet bio i ostao akšam fakultet kao u vreme SFRJ.

  8. Ako je „Strucna komisija“ donela zakljucak ili odluku , mora da je tacno?!?!Hahahaha…. zato radim kao profesor vec 30 godina, ali u inostranstvu……

  9. Ako biste da se oslobodite individualne odgovornosti i odgovornosti uopšte samo formirajte komisiju, takva vrsta odgovornosti ne postoji, ako izuzmemo moralnu odgovornost. Dakle kocka je bacena, a lopta je u dvorištu Univerziteta. Ukoliko odluka bude drugacija od FON-a postavlja se pitanje legiimiteta i uopšte postojanja tog fakulteta.

  10. „fon“: Gospoja je trudna samo 7%! Dakle nije trudna!
    Ko se upiše na to što sebe zove fon …. dobiće diplomu „baron minhauzen“.

  11. To je unikatni fasifikovani doktorat. Jadinstven . kopija ne postoji.

  12. Komisiju čine dr Dejan Erić, redovni profesor Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije u Beogradu, dr Vinko Kandžija, profesor emeritus na Univerzitetu u Rijeci, dr Tomaž Čater, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, i dr Dragan Mikerević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Zar nije bilo moguće da se pronadju stručnjaci sa Ekonomnskih fakulteta u Beogradu i Novom Sadu? I da li je moguće da se u našoj štampi uporedu pokažu delovi spornog doktorata Siniše Malog i delovi doktorata za koje se tvrdi da ih je on u svom radu plagirao?

      1. Na sajtu Pescanika: clanak „Iz Nemačke s ljubavlju“ autor Natalija Miletić 09/09/2014

    1. Neće niko da podpiše iz Beograda nego komisija: Beograd, Rijeka, Ljubljana, Banjaluka. Šteta što nema neki Dr iz Gvineje Bisao ili slično. Nivo zezanje

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.