Čitanjem druge optužnice nastavlja se pripremno ročište u predmetu 'Belivuk' 1Veljko Belivuk photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovim saradnicima zbog sumnje da su počinili sedam zverskih ubistava danas ulazi u završnicu, čitanjem druge optužnice koja ih tereti za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Kako piše Blic, samim tim, već krajem nedelje se očekuje da počne početak glavnog pretresa i iznošenje odbrane vođa te kriminalne grupe.

Nakon što optužnica bude pročitana steći će se svi uslovi za početak glavnog pretresa, koji će biti otvoren za javnost i tokom kojeg će pripadnici kriminalnog klana dobiti priliku da iznesu svoju odbranu.

Na glavnom pretresu se očekuju i saslušanja porodica žrtava, svedoka okrivljenih koji će izneti nove detalje o zločinima, a biće pregledane i fotografije i pročitane poruke koje su među sobom razmenjivali okrivljeni.

Pripremno ročište je odlagano više puta, prvi put u martu ove godine kada su branioci članova kriminalnog klana tražili izuzeće postupajućeg sudije, tužioca, ali i onih na višoj instanci.

Njihov zahtev iako je odbijen, pomerio je početak pripremnog ročišta za april, ali pripremno ročište ni tada nije održano jer je u periodu između dva pripremna ročišta uhapšen advokat Dejan Lazarević. Lazarević je zastupao vođe klana, uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnom grupom Darka Šarića, a sud je ponovo odložio iznošenje predloga za izvođenje dokaza tokom postupka, ovaj put kako bi se osumnjičeni odlučili i izjasnili o tome ko će da ih sada zastupa.

Pripremno ročište nije održani ni nakon trećeg zakazivanja, u maju, jer je Marko Miljković otkazao punomoćje advokatu, navodeći da traži da ga zastupa isključivo Dejan Lazarević.

Novi branilac Miljkovića je odmah tražio da se ročište odloži, navodeći da „nije imao vremena da se pripremi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.