CLS: Istražiti celokupnu mrežu oko Belivuka 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Centar za lokalnu samoupravu pozdravio je hapšenje Veljka Belivuka, ali zahteva da se krivičnim postupkom obuhvate sva lica koja su mu pružala zaštitu u policiji i tužilaštvu, kao i da se utvrdi čiju podršku je uživao pri političkom vrhu države, saopštili su oni danas.

Oni su naveli da je javna tajna da je Veljko Belivuk terorisao Beograđane od 2017. godine, kao i da je u poslednje vreme zaveo strahovladu u Pančevu.

„Još 8. oktobra 2018. godine je tadašnja odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini grada Beograda tražila odgovornost ministra policije Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, za pogoršanu bezbednost u prestonici i rekordni broj mafijaških likvidacija“, ukazali su oni.

Na sednici Skupštine grada 11. oktobra te godine, kako su dodali, isključen je mikrofon odbornicima koji su tražili vanrednu sednicu o bezbednosti u Beogradu, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zamenica predsednika skupštine Andrea Radulović i šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Mirković su tvrdili da nema potrebe za ovom temom, jer ministar Stefanović radi sjajan posao.

„Imajući sve ovo u vidu, neophodno je istražiti sva lica koja su doprinela ili ignorisala problem mafije i kriminala u Beogradu, bez obzira na kojoj se funkciji nalaze i kojoj stranci pripadaju“, saopštili su iz CLS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari