CLS navodi da je gradska vlast realizovala manje od 30 odsto planiranih investicija: Kvalitet života u Beogradu dramatično pada 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je danas da se iz izveštaja o realizaciji budžeta za 2022. godinu, koji će biti na dnevnom redu sednice Skupštine grada Beograda narednog utorka, vidi da je sprovedeno manje od trećine planiranih investicija u glavnom gradu.

„Sekretarijat za investicije realizovao je samo 28,9 odsto planiranih projekata, to jest 4.4 milijarde je ostalo neiskorišćeno, što znači dramatično manje rekonstrukcija ulica, kanalizacione i vodovodne mreže, manje obnovljenih škola, vrtića i domova zdravlja“, rekao je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je kazao da je mali nivo investicija „sistemski problem Beograda“, zbog čega postojeća infrastruktura propada, a nova ne prati tempo razvoja stanogradnje, zbog čega kvalitet života u prestonici dramatično pada, što je, prema njegovim rečima, isključiva odgovornost gradske uprave i gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari