CLS: Zašto Komisija za zaštitu konkurencije ne istražuje Beogradske elektrane? 1Foto: Beta/Beoinfo

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da još nije dobio odgovor povodom inicijative koju je oktobra prošle godine podneo pred Komisijom za zaštitu konkurencije kako bi se utvrdilo da li JKP Beogradske elektrane zloupotrebljavaju monopolski položaj.

U saopštenju se navodi da je inicijativa za ispitivanje povrede konkurencije podneta sa ciljem da se utvrdi da li JKP Beogradske elektrane zloupotrebljavaju monopolski položaj i nameću Beograđanima nepravičnu prodajnu cenu za uslugu daljinskog grejanja.

Iako je zakonski rok za odluku o ovakvoj inicijativi 15 dana, još nismo dobili odgovor da li je pokrenut  postupak protiv JKP Beogradskih elektrana i kakav je formalni stav Komisije u vezi sa našim navodima i zahtevom, navodi CLS.

Predsednik CLS Nikola Jovanović u saopštenju  pita predsednika Komisije za zaštitu konkurencije Nebojšu Perića, da li se radi o slučajnom propustu, ili je u pitanju politička naredba da se omogući Beogradskim elektranama da ostvaruju ekstraprofit na račun i na štetu Beograđana.

Prema preliminarnoj analizi CLS, JKP Beogradske elektrane naplaćuju godišnje 12 hiljada dinara više po domaćinstvu, nego što bi to bilo neophodno i ekonomski opravdano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari