Crkva i naprednjaci u braku iz nužde

Nedolazak državnih zvaničnika na božićnu liturgiju ne ugrožava odnose SPC i vlasti

Ostavite komentar


  1. Većina gorepomenutih nisu pravi (iskreni) vernici, tako da sve njihove izjave i dela treba prihvatati kao izjave ljudi koje interesuje samo (ili uglavnom) novac (poneki isto toliko vole i vlast). Crkveni moćnici (namerno ih ne nazivam pravim titulama i nazivima) bi svašta uradili da se dočepaju novih nekretnina ili novca pa ih nije blam da svoje izjave prilagođavaju visini „dobitka“ (crkve niču kao pečurke u svim novim naseljima, pogledajte primer naselja „Stepa“, država im uplaćuje milione za pomoć, crkva je inače na državnim jaslama, mada se ne zove javno preduzeće, ne plaćaju nikakve poreze ni doprinose …) a patriotizam im se odnosi samo na njihove novčanike. Ne kažem da u Srbiji nema pravih vernika (to su uglavnom siromašniji građani, koje crkva „guli“ kada god joj se pruži prilika) ali ih je sve manje a i među njima su sve više sujevernika (oni ne veruju u Duha svetoga, oni se plaše kazne i popova) nego vernika… A o najvećem lažovu i kriminalcu, ikada, ne bih da trošim ni vreme ni reči!

    1. Najveci neprijatelji srpstva su upravo u gornjem spomenutom komentaru: okrivice sve naokolo samo da pokriju vlastite usrane gace: oni ne poseduju kratke pantalone vec crne mantije da se manje primeti smrdljivi talog.

      Srbijo, na putu ka Rusiji – Srecan Put!

      Ostali pametni odose na sve strane sveta osim Rusistana!

    2. SPC uziva blagostanje koje su im politcke promene donele. Popovi se bahate, kite i uzivaju kao da hoce da naplate nemastinu koju su preziveli pod komunistima. To je naravno ljudski sto pokazuje da su popovi gresni kao i njihova pastva. Sto se tice stava SPC to je uvek jasan konzervativan, rigidan, netolerantan pristup tipican sa ortodokse – fanatike , potpuno van sadasnjeg vremena.

  2. Kako nam se Sultan ‘udidio’ pred Njegovom Svetoscu! Kao dvogodisnjak koji je upravo napunio svoje pelene, umesto da zatrazi nosu, … pa naprasno odlucio da postane najposlusniji dvogodisnjak na Svetu, ne bi li izbegao batine …

  3. A kada to crkva nije bila uz vlast ? Parazitiraju od postanka i popovi i političari manipulišu ljudima dok pljačkaju šta stignu.

  4. Taj brak iz nuzde izmedju SNS sekte i SPC ce puci kada na red dodje priznavanje Kosova. Uostalom i sam Vucic kaze za sebe da nije vernik za razliku od recimo Putina koji obavezno svake godine prisustvuje ponocnim liturgijama za Bozic i Uskrs. Vucic bezi od crkve kao Barbara od istine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.