Crkva i Vučićeva kosovska politika

Sve veće deobe

Ostavite komentar


  1. A da li je normalno da pukovnik Udbe bivsi vladika (za mene bivsi jer je njegova izjava bila politicka a vladika ne sme da sebavi politikom) Amfilohije sluzi opelo zivim ljudima?

  2. Umesto da se bavi dušama ljudi kao svaka druga crkva u svetu, srpska se bavi politikom (njeni sveštenici su se devedesetih slikali sa puškama i blagosiljali one koji su išli u Srebrenicu).

  3. Gde ste samo našli, Čvorovića i Bojovića da komentarišu? To su poznati ekstremisti i artemijevci… A za Irineja, šta reći a ne zaplakati… na nivou seoskog popa, u jagorem smislu te reči.

  4. Retko kad sam na strani ove i ovakve SPC,ali cezaropapizam nalaze od prvog medju jednakima da se bas tako ponasa.Isto je bilo i za vreme Germana(u teskim uslovima),Pavla(smutno i ruzno u ratu)i za vreme danasnjeg prvojerarha koga ne zanima stado(raja,narod)nego Sabor i klir kome mora biti dobro,a ostalima kako bude.
    Sve uslove zna i Vozd i Crkva,narod je samo nemi posmatrac i nevoljni izmiritelj prevelikih troskova sveukupne tzv.elite.

  5. Činjenica je da je Unutrašnji dijalog o Kosovu pokrenuo Aleksandar Vučić i to sam bez odluke državnog vrha. Uz to on je taj dijalog pokrenuo i bez dogovora sa crkvom i unapred mu je odredio temu i definisao zaključke. Srpska pravoslavna crkva bi svojim učešćem u tom i takvom dijalogu samo dala legitimitet konačnoj odluci koju će Vučić doneti sam, pa makar crkva u okviru tog pokrenutog dijaloiga imala i drugačije mišljenje od njegovog. Ali bez obzira na tu činjenucu, da trenutno u državi Vučić određuje i uređuje sve, pre ili kasnije on će morati da ode, a onda neka se zapita svako od nas kakav je njegov lični udeo bio u ovom galimatijasu od politike i uništenja Srbije.

  6. Danas vazi za ozbiljan list, a J.T. za ozbiljnu novinarku. Otkud ovako nedolicni sagovornici na vaznu temu?
    Uredniku predlog da ovakve tekstove prosledi nekim tabloidima koji imaju slicne sagovornike, kao na primer Mace, Zmajeve, Ajfonke…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.