Crna Gora: Čestitke Joanikuju 1Dritan Abazović Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIĆ

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović čestitali su novom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju na izboru, javlja RTCG.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je poručio da je još više sretan jer su obojica duhovni učenici njegovog prijatelja Amfilohija.

“Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama”, poručio je Bečić.

Kako dodaje, uveren je da su Mitropolija crnogorsko-primorska i verujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira. “Episkopu budimljansko-nikšićkom, gospodinu Metodiju čestitam na izboru u uverenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju vjeru i da ćete biti duhovni oslonac verujućem narodu”, napisao je Bečić na Tviteru.

“Još i više sam radostan i sretan jer su i jedan i drugi bili igumani Cetinjskog manastira i duhovni učenici mog prijatelja blaženopočivšeg Amfilohija”, zaključio je Bečić. Krivokapić je poručio da je srećan jer je Mitropolija crnogorsko-primorska „dobila mitropolita za kog smo se molili“.

„Verujem da će Mitropolit Joanikije biti dostojan naslednik Mitropolita Amfilohija i da će hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine. Dostojan! Na mnogaja ljeta!“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

On je naveo da će „istinski stradalnik za svetinje i Crkvu Hristovu u Crnoj Gori“ vladika Metodije upravljati Eparhijom budimljansko-nikšićkom. “Na mnogaja ljeta, dragi i čestiti Vladiko. Dostojan!”, poručio je Krivokapić.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović je u čestitci vladici Joanikiju rekao da veruje da će svi zajednički sa svojih pozicija doprineti promociji i jačanju univerzalnih vrednosti u Crnoj Gori. “Ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde!”, poručio je Abazović na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari