Premijer Crne Gore Milo Đukanović kazao je juče na otvaranju konferencije „Ekonomija Crne Gore, saradnjom do prosperiteta“, da je međusobno nepoverenje i nepoznavanje nešto što ekonomiju u svakoj od država regiona drži drugorazrednom, prenela je agencija Anadolija.

„Ova teza nas uvodi u tezu odsustva saradnje. Nepoverenje, pa i nepoznavanje nas dovodi do onoga što je ključni problem, a to je nedovoljna stabilnost“, rekao je on ističući da je „naš ideal uspostaviti pouzdanu stabilnost“.

Integracija je, prema njegovim rečima, drugo ime Zapadnog Balkana. „Vladavina prava je prvi prioritet za unapređenje i preduslov za dobru dinamiku integracije“, kazao je Đukanović.

Region, kako je istakao, mora nastaviti da radi na unapređenju poslovnog ambijenta. „Crna Gora svoj prioritet u vladinoj i državnoj politici u narednom periodu vidi kroz pitanje ekonomskog rasta. Poslednje godine smo napravili dosta važne iskorake na obnovu ekonomske stabilnosti, i na polju zavođenja finansijske discipline i mislim da smo uspjeli da i očuvamo performanse ekonomskog sistema“, rekao je ističući da slede ozbiljni napori i da „moramo nastaviti da vodimo ekonomske i socijalne politike“.

Crna Gora je time zadovoljna, ali međutim, to ne iscrpljuje ambicije. „Ubeđen sam da imamo sve pretpostavke da Crna Gora bude jedna od najbrže finansijski rastućih država regiona“, smatra Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari