Crna Gora: Radnici "Željezare" prekidaju štrajk glađu zbog tragedije na Cetinju 1Radnici na krovu nikšićke Železare Foto: rtcg.me

Radnici „Željezare“ su doneli odluku da u naredna tri dana prekinu štrajk glađu zbog tragedije na Cetinju. Izrazili su najdublje saučešće porodicama preminulih.

„U naredna tri dana prekidamo sve aktivnosti i nastavljamo naš protest na krovu fabrike u miru i tišini“, rekli su.

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević obavestio je danas novinare da je u ponedeljak u osam sati zakazan sastanak u Vladi, na kome će sa premijerom Dritanom Abazovićem i predsednikom Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutinom Đukanovićem razgovarati o mogućnosti da država i EPCG preuzmu „Željezaru“.

Kovačević je ranije danas obišao radnike „Željezare“ koji od sinoć štrajkuju glađu na krovu fabrike.

Radnici su na krovu fabrike razvili transparent „Daka prevara“.

Jutros je intervenisala i Hitna služba, jer je jednom radniku pozlilo.

Radnik koji je zatražio pomoć lekara zadržan je na dodatne preglede u nikšićkoj Opštoj bolnici.

Kovačević je ranije danas kazao da će nadležnima u državi i Elektroprivredi predložiti da dobit, koju je kompanija ostvarila u prošloj godini i ustupila je Vladi, uloži u kupovinu fabrike i da je na upravljanje Elektroprivredi.

„Kada bi se postavila na noge, mogla bi se poveriti nekom zdravom investitoru“, smatra Kovačević.

Radnici smatraju da je predložen pravi put pošto postoji pravi kadar, radionice i veliki broj krovova gde bi se instalirali solarni paneli.

Kovačević je radnicima obećao i da će kontaktirati zainteresovanog kupca Miodraga Daku Davidovića, predstavnike Vlade i Elektroprivrede, kako bi se našlo najbolje rešenje za spas „Željezare“.

Radnici „Željezare“ juče su zauzeli fabriku i na krovu započeli štrajk glađu.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, predstavnici Vlade bi danas mogli posetiti radnike nakon što dobiju zvaničnu informaciju o pregovorima o prodaji „Željezare“ od sadašnjeg vlasnika turske Tosjali grupe i zainteresovanog kupca Davidovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari