Crnog zastrašuju, policija "ne može da mu pomogne" 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Dragan Milovanović Crni, koji je na nedavnom protestu u Šapcu zaustavio bager i udario vozača koji se kretao kroz narod, uplašen je za svoju bezbednost i iako se obratio policiji, rečeno mu je da ne mogu da mu pomognu.

Njegov advokat Vladimir Terzić kaže za Danas da je Crni „na sigurnom“ i da se do daljnjeg sklonio iz svog porodičnog doma.
– Traže ga sumnjivi ljudi, motaju mu se oko kuće. Hoće, valjda, nešto da ga „pitaju“ – navodi Terzić.

Na pitanje da li su se obratili policiji zbog zastrašivanja, odgovara potvrdno.

– Policajci su jednom izašli na teren, savetovali su mu oprez i konstatovali da ne mogu puno da urade. Zbog toga je otišao iz Šapca, a zbog pretnji sam mu savetovao da da otkaz – kaže naš sagovornik.

Upitan šta će biti njihovi sledeći potezi, Terzić kaže da Crni u ovom trenutku „teško da negde može da radi“.

– Čekaćemo da prođe vreme, da se sve malo zaboravi. Građani mogu da mu pomognu uplatama na njegov račun – poručio je Terzić, dodajući da njegov klijent iz straha retko sa kim komunicira, već sve ide preko advokata.

Prema saznanjima našeg lista, na Crnog je vršen pritisak da da otkaz u Preduzeću za puteve Valjevo, u kom je zaposlen. Međutim, direktor ovog preduzeća Milan Mitrović ističe za Danas da se na Milovanovića ne vrši nikakav pritisak.

– On je nakon tog incidenta otišao na bolovanje i rekao je da će raskinuti radni odnos kada se sa njega vrati. Niko na njega nije vršio pritisak, niti može. Razgovarali smo više puta. Samo sam ga zamolio da se ogradi od preduzeća i da navede da to što je uradio predstavlja njegov lični čin. On je to i učinio – navodi Mitrović.

Naš sagovornik ističe da nije ni znao šta je Crni radio na ekološkim protestima, niti da je nosio jaknu preduzeća, nego je o tome saznao tek kasnije.

– Ono što je Milovanović učinio je njegov lični čin, a mi ne vršimo nikakav pritisak njega – naglašava naš sagovornik.

Član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević ocenjuje za Danas da je strašno što više ni jedan građanin ove zemlje nije siguran, a naročito oni koji se otvoreno suprotstave „naprednoj mafijaškoj organizaciji“.

– Dok se naprednjacima na sve strane priviđaju atentati, dotle napredne falange sa čekićima i štanglama nasrću na građana koji se bore za slobodu. Heroj protesta iz Šapca koji je golim grudima krenuo na bager nije sam. Uz njega su hiljade građana Srbije koji su izašli na barikade – naglašava Milivojević.

Za Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Dragan Milovanović Crni je simbol otpora i hrabrosti Srbije.

On je, dodaje, pokazao celoj javnosti da se i običan čovek može suprotstaviti hordi kriminalaca i batinaša, „iako je Crni samo branio narod od gaženja bagerom“.

– On je goloruk izudarao čoveka koji ga je šutirao u glavu, dok su kriminalci napali narod motkama i čekićima. Ovu vlast upravo to i plaši, da se običan narod više ne boji kriminalaca i batinaša i da može da počne da im pruža otpor. Zato je Crni i priveden, a ostali identifikovani čekićari nisu pohapšeni. Ukoliko policija ne može da zaštiti Crnog od osvete kriminalaca, onda Vulin mora da podnese ostavku, a narod sam da se organizuje da zaštiti i pomogne tom čoveku – naglašava Veselinović.

On je, dodaje, prvi spreman da ode i lično bude uz njega sa svojim kolegama, kada god to bude trebalo.

Podsetimo, Crni je 29. novembra pušten je iz pritvora da se brani sa slobode. Na teret mu je stavljeno krivično delo nanošenje teških telesnih povreda za koje je zaprećena zatvorska kazna do pet godina zatvora.

Uhapšen je dva dana pre toga, a snimak na kom se vidi kako naprednjaci tokom blokade bagerom pokušavaju da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa motkama u rukama obišao je celu Srbiju.

Crni se popeo na bager i zadao nekoliko udaraca šabačkom naprednjaku Nebojši Stojićeviću Jarinu, čime je zaustavio mašinu koja se kretala kroz narod, gde je bilo i dece.

Milovanović nema krivični dosije i do sada nije krivično gonjen.

Nakon puštanja iz pritvora, dobijao je mnogobrojne pretnje uz isticanje da mu je bezbednost ugrožena.

Niko od likova sa kapuljačama i motkama nije uhapšen a kamoli procesuiran, kao ni osobe koje su na protestu na građane zamahivali čekićima.

Za koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio da su gumeni.

Obraćanje advokata ispred suda

Advokat Aleksandar Mijailović će danas u 14 časova održati konferenciju za medije ispred Osnovnog suda u Šapcu, povodom nastavka postupka koji se vodi protiv Dragana Milovanovića Crnog, tokom kojeg će biti saslušani svedoci, kao i povodom uznemiravanja Milovanovićeve porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari