Ništa od večitog derbija u fudbalskom Kupu Srbije do kraja godine na izmaku. Jučerašnji žreb četvrtfinala najmasovnijeg, ali manje važnog, takmičenja nije spojio Partizan i Crvenu zvezdu, za šta su mnogi navijali, ali nijednom timu s beogradskog Topčiderskog brda neće biti lako posao da se takvi kakvi su – nikad slabiji u poslednjih desetak godina – plasiraju u „top četiri“ i dođu u situaciju da na proleće 2014. imaju još jedan duel pored prvenstvenog.

Naši A reprezentativci Zoran Tošić i Filip Đuričić, kao specijalni gosti žreba, crno-bele su poslali na Spartak, u Suboticu, a crveno-belima istog 4. decembra doveli Vojvodinu u Beograd. Samo nekoliko dana posle njihovih superligaških mečeva, jer će prema ranije utvrđenom rasporedu Zvezda biti domaćin „lalama“ u 14. kolu prvenstva, a Partizan 30. novembra ugostiti Subotičane u pomenutoj rundi borbe za titulu šampiona. Prošlogodišnjem osvajaču Kup trofeja Jagodini na noge stiže Donji Srem, dok će četvrtog učesnika polufinala odlučiti duel Slobode Point i OFK Beograda u Užicu.

Za sve važi isto pravilo da u slučaju nerešenog rezultata u regularnih 90 minuta pobednika odlučuju penali.

„Orlovi“ lete u Dubai

Selektor A tima Siniša Mihajlović okupio je juče pozvane reprezentativce za prijateljske mečeve s Rusijom, 15. novembra u Dubaiju, i tzv. novinarskom selekcijom Srbije, četiri dana kasnije u Užicu, a već danas zajedno odlaze na mini-pripreme u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Slabiji za Matiju Nastasića, Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića, pozajmljenih mladoj selekciji za biti ili ne biti susrete s Belgijom i Italijom, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari