Crveni krst Subotice dodelio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi 1Foto: nedeljnik Subotica danas

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Subotice dodelio je priznanja dobrovoljnim davaocima koji su ovu dragocenu tečnost dali pet, 10 i 20 puta.

Svečanost je organizovana u amfiteatru sedišta gradske organizacije, ispunjenom dobrovoljnim davaocima koji su se odazvali pozivu da prime simbolične poklone.

Uz zaposlene i volontere Crvenog krsta Subotice, dodeli su prisustvovala i dva lekara Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.

Pre uručenja priznanja, prisutnima su se obratile stručna saradnica Nevena Lukić i zamenica sekretara dr Lidija Segedinčev ispred Crvenog krsta Subotice, kao i dr Nataša Anđelković i dr Timea Šimon Dirner ispred Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica.

Nakon svečanosti, za prisutne je priređen skroman koktel uz razgovor u holu organizacije.

Inače, ovaj događaj je samo jedna od aktivnosti koje je Crveni krst Subotice organizovao u sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

U utorak, 9. maja, gradska organizacija je darivala bebe rođene na sam dan Crvenog krsta, koji se obeležava 8. maja, dok će se u subotu, 13. maja, u dvorištu Crvenog krsta Subotice održati podela garderobe za građane kojima je neophodna, u periodu 9 do 11 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari