Ćuta traži sastanak sa Ziđinom zbog miniranja na planini Starici 1Foto: Miroslav Dragojević

Kopredsednik stranke Zajedno, narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta tražio je od predstavnika kineske kompanije Ziđin hitan sastanak zbog miniranja na planini Starici, a u suprotnom najavio je novi protest ispred ambasade Kine, saopštila je danas stranka Zajedno.

Sastanak bi se održao 23. avgusta, a pozvan je i komandir policijske stanice u Majdanpeku.

„Ukoliko država ne zaštiti svoje građane, Ekološki ustanak, predstavnici stranke Zajedno i koalicije Moramo će zajedno sa aktivistima organizovati novi protest ispred kineske ambasade“, naveli su iz Zajedno.

Istakli su da sve strane kompanije moraju da posluju po srpskim zakonima, poštuju Ustav i ljudska prava i ne napadaju i rasteruju građane.

„Ziđin je prekopirao recept predstavnika naprednjačke vlasti i pre nekoliko dana je unajmio privatne plaćenike da dele pravdu i rasteruju građane koji čuvaju svoja prirodna dobra. Planina Starica ne pripada ni Kini, ni njihovim kompanijama, već svim građanima Srbije i zajedno sa njima ćemo je i odbraniti“, poručili su iz Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari