Da li građansko vaspitanje treba da bude obavezan predmet?

Ostavite komentar


  1. Treba uvesti patriotsko vaspitanje gde ce se uciti kako se voli svoja drzava i svoj narod a ne zlo koje nam stize sa zapada

  2. Ja svom detetu necu dozvoliti da ide pa makar se iselili iz Srbije. Necu da mi trujete dete neoliberalnim zlom i ispirate mu mozak.

  3. Predmet gradjanskog vaspitanja uvesti pod hitno i to osam casova dnevno svaki dan. Na zalost deca od roditelja ne dobijaju dovoljno edukacije [posto ni oni sami nisu edukovani] u tome pravcu sto je ocigledno u svakom pogledu.
    Otvoriti pod hitno na univerzitetu katedru za formiranje strucnog kadra u tome domenu jer zakoni sami za sebe nemaju ocekivani rezultat.
    ovo treba da vazi za citavu planetu zemlju,
    Nasa deca i omladina su samo kopije besramnih drustava koja za sebe tvrde da su na visokom nivou ali cega ostaje za diskusiju.
    Cast izuzetcima ali ih jako malo postoji da bi bili od uticaja i za primer.

  4. Gradjansko vaspitanje je gubljenje vremena.On treba da bude fakultativni predmet za onu decu koja zele da ga pohadjaju.

  5. Ovo je neviđena glupost. Mlade ljude tj decu uvlačiti u politiku, i praviti od njih nekakve aktiviste za ko zna šta, je ludilo mozga. Takve sumanute ideje jedino mogu stići iz bolesne Evrope

  6. Ako već treba uvesti građansko vaspitanje u kurikulum kao obavezan predmet, a svima je poznato da ga u osnovnim školama uglavnom predaju nastavnici srpskog jezika onda treba nedeljni broj časova srpskog jezika smanjiti za jedan i dati nastavnicima srpskog jezika da predaju kao obavezan predmet i građansko vaspitanje.

  7. Treba!
    Većini komentatora ove vesti predlažem da se prvo upoznaju sa programom, sadržajima i ishodima predmeta gradjansko vaspitanje, porazgovaraju sa učenicima koji slušaju ovaj predmet, kao i sa učiteljima/nastavnicima koji ga posvećeno predaju. Kad bi shvatili suštinu, uvideli bi da je to jedini školski predmet koji jača ličnost učenika, pomaže im da upoznaju sebe i društvo čiji su deo, budu samosvesni, tolerantniji, empatični, imaju razvijeno kritičko mišljenje… Dugačak je niz različitih benefita za pojedinca i društvo uopšte.
    Ali izgleda da je lakše suditi o nečemu što ne poznajemo. Šteta!

  8. Koje bre Gradjansko vaspitanje?Sta lupetaju,Gradjansko vaspitanje predaju svi,svakome kome treba po nekoliko casova za puni fond radnog vremena uzima Gradjansko vadpitanje,pa tako imate da u jednoj skoli Gradjansko predaju po 6-7 i vise profesora razlicitih predmeta!

  9. Treba smanjivati broj predmeta i broj časova po danu. Deca sede po sedam časova dnevno, jedu pecivo i otupeli gledaju realnost već navikli da škola ne služi ničemu i da dobro prolaze oni koji se snalaze.

  10. Građansko vaspitanje nije besmislen predmet. Besmisleno je gledati srpski fudbal, besmisleno je nadograđivati nokte ko kandže, besmisleno je dangubiti po kafićima i alapačariti po vasceli dan. Kakvim vrednostima ćete Vi naučiti svoje dete?!?

  11. Građansko vaspitanje kao i versku nastavu treba ukinuti. Većina tih časova služi za popunjavanje norme, a uglavnom se ne drže verska nastava pogotovo

  12. Da postoji država koja je u interesu građana, onda je i ok da se složim sa Vama. Ovako, patriotsko vaspitanje zbog interesne grupe, a protiv svojih građana?!? Hm…

  13. Ne treba deca danas ni da kupuju knjige, da uce…..samo treba da dodju po petice….bicemo drzava u vrhu po ocenama a na dnu sa znanjem….tako vole danasnji roditelji

  14. Iskreno se slažem da treba, jer toliko toga se ne zna pravilima u društvu, u školi, kod kuće, lepom ponašanju.

  15. Čitam komentare zagovornika verske nastave, lažnih patriota i prisećam se da moji učenici, pored predmeta veronauke, nisu znali ništa da mi kažu o delu Biblija. Reče mi unuk kako se njegovi drugovi hvale da na veronauci gledaju crtane filmove.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.