Da li se otpad koji odvajamo zaista reciklira?

Ostavite komentar


  1. To bi morala da bude posebna firma koja se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina u protivnom je sve kompromitovano sa zajednistvom komunala.
    Da li u tome ima para? Pitajte vlasnicu ACN ( American Cung Nam ) koja je teska nekoliko milijardi dolara.

  2. Trudim se da razdvajam metal, plastiku itd i odlazem u jedan jedini za to predvidjeni kontejner u svom kraju ali kad vidiim gde i kako drugi ljudi bacaju, kako je sve odvratno i prljavo i to da sve na kraju zavrsi u istom kamionu pitam se zasto se tridim i da li sam ja jedina bidala…

  3. Moja porodics trosi dosta prehrandbenih i drugih proizvoda koji se pakuju u kartonskim kutijicama( plazma,lekovi ) . Meni je zao da to lozim i poceo sam skupljati i traziti ko ce to preuzeti,ali nisam to nasao.Predlagao sam da drzava u MZ. Postavi kontejnera za razlicutu namenu,karton,staklo,da utedjajem sa secenje tog materijala( video sam to u Engleskoj) kojeg bi preuzimala gradska cistoca i to prodala,uz smanjenje racuna za cistocu.Da bi se ro ostvarilo treba djake i stanovnistvo edukovati zasto to radimo.

  4. Bio sam skoro kod rodbine u Čakovcu (Hrvatska). Svi dobijaju kese za otpad različite boje sa bar-kodovima. Svaka boja kese je prediđena za neku vrstu otpada. Ko se ne pridržava toga sledi mu velika kazna jer se na osnovu bar-koda zna kome je ta kesa dodeljena. Samo udaranje po džepu može da nas dovede u red.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 7

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.