Da li se zbog tragedije u „Ribnikaru“ odlažu đačke ekskurzije? 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Ministarstvo prosvete je zatražilo od škola da se ekskurzije, izleti i nastave u prirodi koje su planirane do kraja ove nedelje odlože, ukoliko je to moguće, saznaje Danas.

Povodom nesreće koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je devet osoba ubijeno, Ministarstvo je danas poslalo dopis svim direktorima osnovnih i srednjih škola u kome stoji da „realizaciju izleta, ekskurzija i nastave u prirodi koje su planirane do kraja ove nedelje, ukoliko je moguće u saradnji sa agencijama treba odložiti, a ako to nije moguće, realizacija planiranih aktivnosti mora biti strogo u saglasnosti sa odredbama Zakona o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Srbije“.

U dopisu direktorima škola u koji je Danas imao uvid navodi se i da će se takmičenja koja su planirana za predstojeći vikend održati, uz odavanje pošte žrtvama i poštovanje Zakona o obeležavanju dana žalost.

Vlada Srbije proglasila je trodnevni dan žalosti od petka, 5. maja zbog tragičnog događaja u školi „Vladislav Ribnikar“.

Sve informacije u vezi sa tragedijom u školi pratite u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari