Da li su potrošači u Srbiji prestali da koriste plastične kese? (VIDEO)

Nakon odluke o naplati kesa u prodavnicima

Ostavite komentar


  1. Većina ljudi sada uzima besplatne kese kod voća i povrća, koje su takođe plastične i koristi ih za sve ostale namirnice. Parola snađi se. Inače ove kese su neobeležene, za razliku od onih koje se prodaju na kasama, sa odštampanim logom trgovinskog lanca, pa ispada da kupci trebaju da plate dva dinara da bi reklamirali trgovinski lanac, što priznaćete zvuči apsurdno. Broj kupaca koji nose platnene torbe skoro da se nije ni povećao.

  2. Trgovinski lanci su Iskoristili priliku da dodatno zarade,pošto niko od njih te pare nije dao za ekologiju ili nešto slično ,već su samo sebi povećali profit.

  3. Korišćenje plastičnih kesa ne zavisi od potrošača nego od trgovaca/prodavaca i Države koja to MORA da reguliše!
    Ovo još jedna tipično srpska zamena teza od koje jedini ćar imaju trgovci!
    Umesto da uvedu u promet biorazgradive i papirne kese (kao u svim normalnim zemljama Sveta),oni nastavljaju po starom (sa plastičnim kesama),samo što ih sada pored najviših marži u Evropi još i naplaćuju uz obaveznu demagošku priču da time smanjuju korišćenje istih!?!
    Hoće li neko (Država!!!!) i kada stati na put ovoj pljački i ludilu i obavezati trgovce da u prodaji pri pakovanju robe koriste iskjučivo ekološku ambalažu?!?

  4. Obicna farsa da kao ministar nesto radi.U jednu plasticnu kesu koju kupimo stavimo masu proizvoda u ambalazi od plastike.Plastike koja nije ragradiva kao sto su kese.Cak i hleb danas kupujemo u plasticnoj ambalazi.Ministre dokazao si svoju nesposobnost jos davaljem dozvole da se u Pancevu u stambenoj zoni skladiste hiljade tona vestackog djubriva,lakozapaljivog i tada bojnog otrova.

  5. Da bi se prestalo sa korišćenjem plastičnih kesa, naj jeftinija kesa treba da košta bar 100 Din koliko košta npr. u Mađarskoj. Tamo se u nabavku ide sa pletenim korpama, i „cegerima“ kao što smo i mi to redili pre 40- 50 godina.

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.