Da li žilet žica postaje politika Srbije?

Civilni sektor pozvao Ministarstvo odbrane da odustane od javne nabavke za ograđivanje centara za azil i prihvat migranata

Ostavite komentar


  1. One koji bi hteli da ljudska bića drže u koncentracionim logorima treba strpati u iste, da mogu putem ličnog iskustva da se uvere da to nije normalno. Šta je sledeċe, krematorijumi?

  2. Ljudi, u ovom drustvu u kome zivim zavladalo potpuno ludilo, dva sagovornika tri misljenja, kakav mi to problem imamo? Da li smo suverena drzava sa svojim zakonima i politikom, ili smo banana drzava i ekonomska kolonija zapada? NIsam ni za kakvu represiju, imam 61g. i preziveo sam sve faze do sada jer nisam bezao ni od mobilizacije, ni od radne obaveze , ni od glasanja, i zelim da znam konacno ko upravlja Srbijom, ambasade GB, USA i DE , ili vecinski izglasana vlast u legitimnoj Skupstini? Svaki potez na zastiti Srba u Srbiji je odmah nekakva prozivka, ostala titoisticka trauma od dokazivanja da nismo hegemonisti a nikad Srbin na vlasti. E pa to vreme je konacno proslo, nema vise lazi i paralazi, nema Tita i ustaske klike na celu Srbije, previse je krvi palo za slobodu da bi se i cetvrti put ponovila glupost. Kome se bre mi dalje pravdamo sto hocemo svoje na svome, niciju zemlju ne okupiramo, branimo sopstvene domove doduse neuspesno na kraju ali DOSTA….Srbe je Nato proterao sa rodnih ognjista, ti prognanici nisu okupirali sopstvene kuce nego iz radom i znojem stekli, i …sad nikom nista, Ustasija nista ne duguje Srbima proteranim oruzjem iz kuca, Nato okupirao i proterao Srbe sa KiM, i opet nikom nista, …to jeste njihov cilj, ali nije i nas valjda. Primamo izbeglice u tranzitu kao fol, pa ok, pustite ih nek divljaju Srbijom, nek siluju i pljackaju jer to odgovara zapadu, ali naravno ne i bilo kome normalnom u Srbiji. Nisam za zatvaranje, ali brate dajte pod hitno zakon o eksradiciji i progonu iz Srbije za svakog ko napravi i najmanji incident, pa necemo valjda jos i dzihadiste da treniramo u svom dvoristu. Dosta vise bre sa ovakvim debilnim tekstovima, dosta sa Soros platnim spiskom, o=imamo mi nesto nemerivo svetije od dolara, a to je otadzbina!!!

      1. Naravno da je „pametan“ komentar! Ja bi da didam samo to da smo mi želeli rat pj svaku cenu , ne razlaz , i dobili ba kraju ono što smo tražili! Sada imamo na vlast dtranke i ličnosti čije su ogronme zasluge za sva dešavanja devedesetih koje su srbiju vratile 40 gidiba nazad! Nacionalizam nije isto kao i pazriotizam, i kad vi VELIKO SRBI to jednom shvatite možda nam i bude bolje! Od kad hrvatii slovenci i ostali narodi zajedničke države prestaše „da koriste srbe“ ONI POMREŠE OD GLADI, A MI POSTADOSMO EKONOMSKI TIGAR KOME I NEMAČKA ZAVIDI!

    1. To se zove Social Engineering.Bilo bi dobro da novinari napišu jedan tekst o ovome.

    2. Hissar: Srbijicom, halo, treba upravljati g r a dj a n i n! Jasno?! Premijerka N. Zelanda je trazila od Australije migrante( koja ih je maltretirala), krajnje jednostavno obucena, bori se za ljudska prava, stitila muslimane, zasadila 140 miliona stabala i otvorila 90 hiljada radnih mesta za 12 meseci, hej hissaru, Maorima dala puna prava , vladi plate za vreme smanjila za 20%, najmanje zarazenih, bez neprihvatljivih restrikcija( samo preporuke), zena je profesionalni politicar, iz radnicke porodica, najbolje zdravstvo, ravnopravna sa opozicijom… tissaru, gde si, smesni srpski virusse, sissas li rusku sissu, ili srbistansku sadaku iz tvog dzepa, od 100 evra?

      1. Da da,taj naptedni Novi Zelad,dođeš naneku teritoriju,pobiješ starosedeoce,ono što je ostalo zatvoriš u rezervate,pa im u 21.veku daš ljudska prava,vau kakav civilizacijski iskorak,svaka čast…

  3. Po ovima treba migrante naseljavati po Srbiji,iako to nisu migranti nego sve mladi muskarci koji su iz svojih zemalja pobegli iz ko zna kojih razloga??gde su im zene i deca? i sad mi treba da ugrozavamo bezbednost svoje dece zbog migranata.Jedna Bosna sa svim problemima koje kao drzava ima donel odluku da se deportuju migranti u zemlje porekla a mi najpametniji primamo ih i pozivamo se na evropske konvencije koje uzged receno niko se vise ne pridrzava ni u Evropi.

  4. A jel im nehumana žica?! Marš bre u Emirate, bogati su, pa tamo tražite bolji život!!! Marš odavde!

  5. Te žilet žice se inače zovu NATO žice. Nije to naš izum, već civilizovane Evrope. Emigrantima ako nije dobro neka se vrate svojim kućama ili u neku džamahiriju ili islamsku republiku.

    1. Prve radne logore je „patentirao“ drug Staljin! Hitler ih je samo usavršio. Ne stižu sva zla sa Zapada, gospodine! A ovo zlo, da smo ozbiljna, a pre svega da smo srpska država, ne bi ni obitavalo na srpskoj zemlji.

  6. Očigledno niko iz NVO nije služio vojsku, a i sa matematikom ne stoji baš najbolje. Da znaju, znali bi da je 2,5 tone žice „ništa“ za ograđivanje ne ovih objekata nego samo jednog. To prvo.
    A drugo, pa dame i gospodo „evropejci“ nemam ništa protiv da objekti za migrante budu u blizini vaših kuća-stanova, ili kuća vaših roditelja.
    Treće, zašto naprimer ne zauzmete stav da ćete vi lično iz svojih sredstava nadoknaditi svaku materijalnu i nematerijalnu štetu koju neki od migranata naprave našim građanima. Najlakše je „trubiti“ bez ikakve odgovornosti. Preuzmite prvo svu odgovornost za postupke jednog dela migranata, pa se onda bavite njihovim pravima. Na kraju krajeva, posetite neki ovakav objekat u „demokratskoj“ EU, pa onda pričajte o pravima migranata.

  7. … i nas su Hrvati i Mađari opasali sa dva reda bodljikave žice na kojoj piše:“opasno po život, visoki napon“!

  8. Ceo svet se polako pretvara u zilet zicu, vi i dalje trabunjate o nekakvim „ljudskim pravima i demokratiji“. I Rim je bio republika, pa jednog dana naidje Cezar.

  9. Nisu samo siroti migranti i izbjeglice u zici. Vasceli srpski narod je u zici. Jos od pocetka 90ih. A slobode i pravde ni na vidiku!!!

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo će vreme biti za 1. maj? 10

Kakvo će vreme biti za 1. maj?

Mnogi se već pripremaju gde i kako da provedu 1. maj, a ono što ih najviše zanima je svakako i kakvo će vreme biti, s obzirom na to da većina ljudi taj praznik provodi u prirodi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.