"Da se mladi pravilno usmere": Održan prvi Sajam obrazovanja u Vranju 1Foto: vranje.org.rs

Prvi Sajam obrazovanja organizovali smo kako bismo pomogli vama, dragi učenici, pri izboru budućeg zanimanja, ali i kako bismo promovisali učenje kao celoživotni proces i ukazali na značaj školovanja i kontinuiranog usavršavanja, rekao je gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, na prvom Sajmu obrazovanja u ovom gradu, u Sportskoj hali.

Kako je gradonačelnik istakao, prisutni su i predstavnici Privredne komore Srbije, kao i lokalni privrednici, „kako bi promovisali dualno obrazovanje“.

„To samo pokazuje dobru volju svih da se mladi naraštaji pravilno usmere, kako bi u budućnosti mogli, ne samo da se zaposle i dobro žive od svog rada, već i da doprinesu razvoju svoje lokalne zajednice, kao i države“, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da je ideja pokretanja Sajma obrazovanja bila da se učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola na jednom mestu omogući upoznavanje sa svime što Grad nudi kada je školovanje u pitanju.

Prisutnima se obratila zamenica gradonačelnika, Zorica Jović, ističući da je Sajam obrazovanja „jedinstvena prilika da se učenici detaljno upoznaju sa svim sadržajima i obrazovnim profilima za nastavak školovanja, koji nude srednje škole i visokoškolske ustanove na teritoriji Grada Vranja“.

„Dragi učenici, nalazite se na jako bitnoj životnoj prekretnici kada treba doneti važnu odluku za nastavak školovanja. Sve obrazovne institucije koje se nalaze na teritoriji Grada Vranja zaslužuju vašu pažnju i mogu vam pružiti adekvatno obrazovanje. Zahvaljujem se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je ove godine odobrilo 33 odeljenja za sve srednje škole u našem gradu. Na taj način ima mesta za svakog od vas, pa se, zbog toga, dobro upoznajte se sa ponuđenim sadržajima“, rekla je Jović.

Na otvaranju Sajma obrazovanja obratio se i predsednik Privredne regionalne komore Leskovac, Goran Jović.

„Na teritoriji Grada Vranja u sistem dualnog obrazovanja uključeno je oko 150 učenika i 10 akreditovanih firmi koje imaju sertifikate za obrazovanje učenika. Na taj način stvaraju se odlični uslovi da deca nauče da rade, a biće im obezbeđen posao nakon završetka školovanja“, istakao je Jović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari