Dačić: Ovog meseca Zakon o referendumu, u januaru građani odlučuju o izmeni Ustava 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će parlament do kraja novembra usvojiti izmene Zakona o referendumu, kako bi se sredinom januara naredne godine sproveo referendum o promeni Ustava.

„Naš predlog je da to završimo do kraja saziva ove Skupštine. To znači da ćemo gledati da do kraja meseca donesemo Zakon o referendumu, kako bi smo doneli i akt o promeni Ustava, a nakon toga raspisali referendum za sredinu januara“, kazao je Dačić, u uvodu javnog slušanja na kome je predstavljen republički budžet za 2022. godinu.

On je naveo da ostaje da Skupština Srbije usvoji promenu niza zakona važnih za politički život države na osnovu dogovora sa predstavnicima opozicije kao što je Zakon o izboru narodnih poslanika.

„Promena Zakona o izboru narodnih poslanika je potrebna da se omogući ad hoc uvođenje još nekih predstavnika opozicije za predstojeće izbore u Republičku izbornu komisiju, iako na to nemaju pravo, jer nisu u parlamentu“, naveo je Dačić.

Dodao je da će poslanici ponovo raspravljati i o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pridruživana Evropskoj uniji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari