Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je juče da se sa moldavskim ministrom policije Georgijem Georgijevičem Papukom dogovorio da dve države u najkraćem roku pripreme i potpišu dogovor o policijskoj saradnji, readmisiji i zajedničkoj obuci ljudi.

Posle razgovora sa Papukom, Dačić je izjavio da je zaključeno da Moldavija i Srbija, bez obzira što nisususedne zemlje, treba da potpišu sporazum o policijskoj saradnji, imajući u vidu da se moraju preseći organizovane kriminalne grupe koje se bave trgovinom ljudima, švercom droge i krađom automobila.

Dačićje rekao da su policije dve zemlje većimale dosta zajedničkih akcije na presecanju tih vrsta organizovanog kriminala, ali posredno, preko Interpola, Evropola i SECI Centra u Bukureštu. Zaključeno je da bi bilo mnogo bolje da ta saradnja bude direktna, jer organizovani kriminal ne potpisuje sporazume, izjavio je Dačić. On je ocenio da policije treba da saradjuje brže i direktno, da operativno razmenjuju informacije, kako bi se borba protiv kriminala pooštrila. Dačič će u svojstvu zamenika premijera danas u Moldaviji učestvovati na samitu šefova vlada članica Centralno evropske inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari