Vodostaji na Savi, Dunavu, Drini i Tisi biće u porastu i naredna tri dana, nakon čega se očekuje opadanje nivoa vode.

Na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, kod sela Hrtkovci, Sava se juče izlila na mestima gde nema nasipa, dok je najugroženije područje i dalje opština Šabac. Drina se izlila kod naselja Crna Bara, dok je selo Provo više od nedelju dana poplavljeno.

Ministar policije Ivica Dačić obišao je juče nasip na Savi u Provu sa načelnikom Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predragom Marićem. Kako je objasnio Dačić, neophodno je utvrditi sve krizne tačke u Srbiji, kako bi se sprečile vanredne situacije, poplave, požari i ekološki akcidenti. On je naglasio da se vodostaj na rekama redovno prati i istakao da je sektor MUP-a za vanredne situacije spreman da reaguje ukoliko dođe do pogoršanja stanja. U saradnji sa lokalnom samoupravom pripadnici MUP juče su postavljali džakove sa peskom na obale nasipa, a na najkritičnijim područjima korišćene su specijalne pumpe za ispumpavanje.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se da će vodostaj Save u Beogradu danas preći granicu redovne odbrane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari