Na izbornoj konferenciji Socijalističke partije Srbije u Požarevcu za predsednika stranke je jednoglasno predložen aktuelni predsednik, Ivica Dačić. Za predsednika Izvršnog odbora predložen je Branko Ružić, a za potpredsednike partije predloženi su: dr Slavica Đukić Dejanović, dr Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić, Dušan Bajatović i Aleksandar Antić.

Za člana Predsedništva iz Požarevca predložen je čelni čovek Gradske organizacije SPS, Miomir Ilić. Od predstojećeg Osmog kongresa socijalisti očekuju utvrdjivanje novog programa karakterističnog za modernu, levo orijentisanu, socijaldemokratsku partiju. Po rečima predsednika požarevačkih socijalista, Miomira Ilića, SPS se vratio na velika vrata na političku scenu Srbije ali su ambicije mnogo veće u predstojećem periodu. Svesni tradicije i uloge prvog predsednika, Slobodana Miloševića, ali i svesni odgovornosti za sadašnjost, a posebno budućnost Srbije i njenih gradjana, socijalisti nude realno ostvariv program za budući period, poručio je Ilić sa ovog skupa dodavši da posebni potencijali za razvoj Srbije leže u agraru i selu.

Ovoj izbornoj konferenciji prisustvovao je i Žarko Obradović, potpredsednik SPS, koji je izjavio da najveću korist od učešća socijalista u Republičkoj Vladi imala je upravo Srbija. Osmi kongres treba da predstavlja novu i važnu stranicu u istoriji partije a ovaj program socijalista treba da realizuju najsposobniji u svim segmentima, dodao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari