"Daj da kažem bilo šta, pa makar i glupo": Sagovornici Danasa o izjavi funkcionerke SPS da muškarcima treba zaštita od žena 1Ana Grozdanovic: Foto Yotube printscreen

Članica Glavnog odbora SPS-a i influenserka Ana Grozdanović objavila je juče na svom Instagram nalogu da će se baviti zaštitom muškaraca, odnosno da će osnovati Forum za zaštitu muškaraca. Mlada socijalistkinja je, između ostalog, napisala da se danas samo govori o onome što muškarac uradi na kraju, a niko se ne pita kroz šta je prolazio taj muškarac sve vreme pored neke žene.

Na njenu objavu u kojoj optužuje žene da manipulišu, žele bogato da se udaju da bi posle ucenjivale za alimentaciju, te da su “preterale u oduzimanju muške uloge u ovom svetu muškarcima”, šira javnost je oštro reagovala, nazirući u njenim rečima i relativizaciju nasilja nad ženama.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović ocenjuje za Danas da mlada socijalistkinja nije čak ni za komentarisanje.

– Mislim da jedino prigodno što u ovom slučaju može da se kaže je – čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Daj da kažem bilo šta, pa makar i glupo, i da se istaknem. Nema veze što je baš, baš idiotluk – ovako je naša sagovornica protumačila obraćanje Grozdanović.

Vladan Slavković iz Lokalnog fronta Kraljevo nema nameru da se učlani u Forum za zaštitu muškaraca, niti ima razumevanja za objavu socijalistkinje.

– U godini najvećeg masakra generacije, u kojoj broj femicida nikad nije bio veći, kada deca ginu od nelegalnog oružja i masakriraju devojke – predstavnica države skreće temu – navodi Slavković za Danas.

Prema njegovim rečima, umesto da podnese odgovornost i preporuči delovanje države, ili barem prepusti mesto nekom sposobnijem, ona poziva na trač partiju.

– Nikad nam nije bilo neophodnije prisustvo države i barem malo pravde, al’ „zadrugarskoj“ svesti je važnije da još malo podeli ovo društvo. Ne bih nasedao na njihove gluposti. Čeka ih odgovornost za ovako zapušteno društvo zbog izostanka države, čiji su oni direktni predstavnici – poručuje Slavković.

Ana Grozdanović je široj javnosti postala poznata nakon skupa Odbora SPS-a u Nišu 2021. godine, kada je izjavila da su “samo hrišćani pravili katodne i radio cevi”.

Prošle godine je, takođe putem svog Instagram naloga, tražila je da se donese zakon kojim bi se kaznio svako ko ostavi loš komentar o Vučiću: “Zamolila bih svoje političke kolege koji sede u poslaničkim klupama, da dignu glas i izbore se za zakon kojim bi se kaznio svako ko ostavi loš komentar prema predsednku države”, napisala je Ana Grozdanović.

U februaru ove godine ova Nišlijka je svojim sugrađanima davala po 5.000 dinara na ulici. Njih 100 koje je srela dobilo je novac, a ona je za Danas tada izjavila da u tome ne vidi ništa sporno, “poklon ko poklon”.

Rekla je da je finansijer te akcije “’iks osoba’ koja želi da je podrži u humanitarnim akcijama, nezavisno od političke opcije kojoj ona pripada, kao i da podrži njenu karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari