Dan bez novih prijema zbog korona virusa u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je sve stabilnija, tvrde u novopazarskom Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ).

U toj zdravstvenoj ustanovi tvrde da stagniraju parametric koje prate. Na testiranju je manje zaraženih korona virusom, na kovid odeljenjima je manje hospitalizovanih i u kodiv ambulantama se smanjuje broj pregleda.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u poslednja 24 sata, na bolničko lečenje nije primljen nijedan pacijent, a kući su otpuštena tri. Još jedan dan prošao je bez preminulih od posledica zaražavanja koronom.

Na kovid odeljenjima, broj pacijenata sveo se na 22. Po jedan pacijent nalazi se na respiratoru i kiseoničkoj terapiji.

U kovid ambulantama, beleži se više kontrolnih od prvih pregleda. Prethodnog dana, pregledano je 68 pacijenata – 43 su bila na kontroli, a 25 na prvom pregledu sa simptomima ovog virusa.

U prethodna dva dana, od 69 uzorkovanih brzim antigenskim testom, infekcija je otkrivena kod šest osoba. U utorak je od 44 testiranih samo jedan bio zaražen, a juče  od 25 pozitivnih je bilo petoro.

Još koliko iinficiranih je otkriveno PCR testiranjem nije poznato. ZZJZ takve podatke nije saopštio u poslednjih 10 dana.

Ohrabruje činjenica da imunizacija protiv korona virus aide uzlaznom linijom. Prema podacima ZZJZ prvu dozu primilo je 30.078, obe doze 28.061 i buster dozom vakcinisano je 9.120 ljudi.

Zdravstveni radnici apeluju na građane, bez obzira što se epidemiološka situacija vidno stabilizovala, da budu oprezni, da se pridržavaju protivepidemioloških mera i da se vakcinišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari