Danas (1999): Vuk i Danica Drašković – prvi par jugoslovenske opozicije

Iz arhive Danasa

Ostavite komentar


  1. Vukove stavove je potvrdilo vreme. Ono je sudija a ne konstrukcije nekog novinara istovetnih pogleda kao DOS. Zablude novinara i naroda pale su u martu 2003 samo ih treba priznati gažeći sujetu. Vlada povodom bombi nije isto što i vlada u mirnodopsko vreme između DOS i slobodanove DB, Pavkovića i JSO. To slepilo nas skupo košta evo 20 god.

  2. Ako se potsetimo 1991. kada su Danica i Vuk predvodeći većinski SPO, te i celu opoziciju, probijali policijske kordone i bivali hapšeni, potom 1993. i prebijani i ponovo hapšeni, kao i žrtve više atentata na Vuka Draškovića, radi deblokada medija u Srbiji tražeći istinu i slobode u njoj, znaćemo da smo posustali u odbrani tih pravednih principa mi kao društvo, a ne oni-bračni par Danica i Vuk Drašković, koje nismo svojski zaštitili nastojeći da se na prvom mestu opozicija ne razdvaja po bilo kakvoj drugoj osnovi dok se nesuzbije taj organizovani državni pritisak, kobni po njih i opoziciju. Još smo nesigurni u odnosu na promene sistema u Srbiji, što ostali nisu ni osetili. Upottreba sile i biti njihova žrtva se ne zaboravlja. Dobro da su i živi pored nas takvih srba iz Srbije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.