Danas i sutra besplatan ulaz u muzeje i kulturne znamenitosti u Srbiji 1Foto: Dejana Majstorović

Građani Srbije će, povodom Svetskog dana turizma, danas i sutra moći besplatno da posete više od 80 turističkih atrakcija širom zemlje, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Spisak besplatno dostupnih znamenitosti objavljen je na sajtu Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, a može se videti na linku https://mtt.gov.rs/svetski-dan-turizma/.

Građani mogu besplatno posetiti pored ostalog arheološka nalazišta poput Viminacijuma, Lepenskog Vira, Feliks Romulijane, Sirmiuma, Beogradsku, Smederevsku, Golubačku i Ramsku tvđavu.

Besplatan ulaz moguć je i u velikom broju narodnih, zavičajnih i gradskih muzeja širom Srbije među kojima su i Narodni muzej, Etnografski muzej, Muzej nauke i tehnike i Muzej savremene umetnosti u Beogradu.

Građani će moći besplatno da prošetaju i zoološkim vrtovima u Beogradu, Boru i Jagodini, a na listi atrakcija u koje će ulazak biti slobodan, su i Avalski toranj, Mećavnik-Drvengrad i voz Nostalgija – Šarganska osmica.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Danas i sutra besplatan ulaz u muzeje i kulturne znamenitosti u Srbiji”

  1. Konačno da se sete i nečeg lepog,hvala Bogu!Podžavam akciju jer nam je STVARNO neophodna u ovim zlim vremenima gde se više zaboravilo šta znači biti i čovek a kamoli nešto drugo kao priroda,okolina i kultura generalno!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.