Danas na "udaru" jer je otkrio medijsku prevaru

Izveštaj sudskog veštaka o stepenu povreda novinarki Pinka tokom protesta Dveri izazvao brojna reagovanja

Ostavite komentar


  1. Svi smo mogli da vidimo da je bilo napada na novinarke Pinka i nije moglo nikako da bude izrežirano sve to. Najgore je što su se si ujedinili u napadu na Pink i njihove novinare i stalno će poricati da je napada bilo.

  2. Nezavisni mediju su ključ za razvoj jedne države, jer Evropa ne trpi ““““ućutkivanje medija““““. Mislim da kod nas mediji imaju veliku slobodu u izveštavanju jer po vestima koje čitam, nisu svi naklonjeni vlasti što je i normalno. Tako da ponekad i ne vidim zbog čega ona priča o tome kako kod nas ne postoji sloboda medija. Ipak, s““ obzirom da ta ista sloboda podrazumeva da mediji mogu iznositi i neke neistine koje utiču na javni život ustanova i pojedinaca, moraju biti spremni na neke kritike. Nisam uopšte subjektivan po ovom pitanju niti politički opredeljen, ovo je samo moje iskreno mišljenje.

  3. Kolko me secanje ne vara "Danas" je nekad imao ne tako lepo misljenej o vestaku Branimiru Aleksandricu i nije se slagao sa njigovim vestacenjem. Sporna vestacenja su Topcider i Dada Vujasinovic, gde vestak u oba slucaja konstatuje samoubistva. Do kakvih se dokaza na kraju doslo zna cela javnost. Pa se pitam; zasto je sad vestacenje Aleksandrica prihvaceno oberucke i uzelo se zdravo za gotovo? Takvpg vestaka bi svuda u svetu diskreditovali kad u dva, a ko zna u kolko jos slucajeva obmanes istragu i posaljes na krivi put, a zrtve proglasis samoubicama. Neznam zasto Danas podrzava bilo kakvo nasilje, ne da podrzasva, nego cak pokusava i da opravda postuke nasilnickog ponasanja i to jos na zenama. Svi gledaju povrede ono sto se vidi, gde su dusevne povrede, ko je smeo da garantuje za postupke novinarki Pinka kad se odpuste iz bolnice? Pogledajte danasnji naslov. Srbija ce da zavrsi prti oktobar kad se otarasi Vucica. Kako i na koji nacin? Videlo se da voljom gradjana to neide, da li je "Danas" Raspisao konkur za novim Zvezdanom Jovanovicem i zasto? Mislim da ste braneci nasilje, i pretvaranje dnevnih novina u potparola opozicije, narusili svaki moguci kodeks novinarstva i otisli na nepovratnu novinarsku stranputicu.

  4. Da li ste vi ozbiljni?! Pa to su pre svega vaše koleginice i niko ne spori, pa ni sam Obradović da su napadnute. Zar je bitno da li se radi o težim ili lakšim povredama?! Da se nešto tako desilo vašem Draži, ponovo bi nas bombardovali isti dan. Znači i vi podržavate stav Dveri i Boška Obradovića da je potpuno ok malo izudarati novinare, pa još i žene?!

  5. DANAS je u dogovoru sa DVERIMA i kada se desi nasilje oni ne priznaju. Imaju snimci gde se jasno vidi da su novinarke PINKA napadnute i povređene i nema razloga da sada napadate vlast da je ona kriva što su novinarke napadnute.

  6. Ali zar se stvarno toliko vredja moja inteligencija? Ako nesto procitam,onda cu u to ili da poverujem ili ne,odluka je na meni i mojoj inteligenciji…ali ako nesto idim svojim ocima, zasto me onda ubedjuju da to nisam video? Ne znam za druge,ali ja sam tamo video napad na zenu i to ne sme da prodje zaboravljeno…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.