Danas protest advokata koji su protiv predloženog nacrta zakona o parničnom postupku

Ostavite komentar


  1. Uopšte me ne iynenadjuje da nikome iy opoyicije nije palo na pamet da reaguje na nakaradni nacrt zakona.

  2. Ova ministarka nam baš objasni ono što ne piše u predlogu zakona. Ko ju je postavio za ministarku nije ni čudo.

  3. Licno sam misljenja da taksu za tuzbu treba naplatiti pre pocetka samog postupka.Neka nadkezni u ministarstvu dostave iznos nenaplacenih taksi i bice jasnije.Nisam ni SNS i znam da donose nakaradne zakone ali ovo je na mestu.Moj kolega je utuzen od tuzioca sa preko 50 tuzbi jer tuzilac zeli da ga maltretira.Sudjenje traje 2 godine oreko 200 rocista.Tuzilac nijednu taksu nije platio.Osnovni sud u Paracinu nije ni opomenuo tuzioca da plati takse.Iznos nenaplacenih taksi je oko 100.000 dinara.Opet podvlacim takse treba uplatiti pre pocetka sudskog postupka a ko nema novca postoji Centar za socijalni rad i neka izdaju potvrdu o oslobadjanju taksi.Takodje treba odrediti minimalni iznos takse i po meni ne manji od 5000 din.Neretko se podizu i fals tuzbe da bi pojedine sudije ispunile normu u radu.Taksu unaored treba naplatiti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.