Danas saznaje: Napredovala sudija koja je osudila Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge 1Vrhovni kasacioni sud: Foto BETAPHOTO/NENAD PETROVIĆ/DS

Jelena Škulić, sudija Višeg suda u Beogradu izabrana je za sudiju Apelacionog suda u Beogradu, odlučio je na jučerašnjoj sednici Visoki savet sudstva.

Jelena Škulić je u javnosti najpoznatija po tome što je sudila u postupku koji se zbog teškog ubistva vodio protiv Zorana Marjanovića. Podsetimo, Marjanović je u julu ove godine prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog što je ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović.

Sudija Škulić je u Višem sudu u Beogradu sudila od 2018. godine, odakle je došla iz Prvog osnovnog suda. Osim u slučaju Marjanović, sudila je i bivšem ministru odbrane Prvoslavu Daviniću koji je oslobođen za zloupotrebu službenog položaja. Trenutno sudi u postupcima koji se vode zbog ubistva Bojana Mirkovića u beogradskom naselju Belvil, kao i ubistva Draga Božovića na Bežanijskoj kosi.

Sudija Škulić je, kako su pisali mediji, supruga Milana Škulića, profesora Pravnog fakulteta u Beogradu i sudije Ustavnog suda.

Njoj neće biti teško da se navikne na novi posao, imajući u vidu da su još četiri sudije iz Višeg suda u Beogradu zajedno sa njom izabrane u Apelacioni sud u Beogradu. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da su tri od te četiri sudije – Ida Nikitović, Ljiljana Milosavljević i Aleksandra Leković, u Viši sud u Beogradu takođe izabrane istog dana kada i Jelena Škulić. Ove četiri sudije su i 23. februara 2018. godine zajedno napredovale – tada su sve iz Prvog osnovnog suda u Beogradu prešle u Viši sud u Beogradu.

Ovoga puta u Apelacionom sudu će im se pridružiti i sudija Milentija Petričević.

Na istoj sednici Visokog saveta sudstva za sudiju Privrednog suda u Nišu izabrana je Zorica Jovanović iz niškog Osnovnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari