Zoran Marjanović proglašen krivim za ubistvo supruge Jelene: Sud izrekao zatvorsku kaznu od 40 godina 1Miroslav Dragojević/Danas

Zoran Marjanović, koji je optužen za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović, proglašen je danas krivim, piše Nova.rs.

Tužilaštvo je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo“, stoji u saopštenju koje je ranije objavilo tužilaštvo.

Sud je Marjanoviću izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina što je najteža sankcija po Krivičnom zakoniku koji je važio u vreme ubistva. Obrazlažući presudu presdenica sudskog veća je rekla da sud nije imao sumnje u pogledu krivice Zorana Marjanovića, ističući da je on ubistvo izvršio svesno i na svirep način.
Govoreći o ključnim dokazima koji su doveli do presude, presdenica veća je navela da je blato na pantalonama Zorana Marjanovića po strututi identično onom u kojem je pronađeno telo. Takođe, istaknuto je i to da su tragovi krvi Jelene Marjanović pranđeni u vozilu kojim je upravljao Zoran.
Ovo je prvostepena presuda na koju je moguće uložiti žalbu.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu, piše Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari