Danas saznaje: Studentu Dimitriju Radovanoviću ukinut kućni pritvor 1Foto FoNet Milica Vučković

 

Devetnaestogodišnjem studentu prava Dimitriju Radovanoviću ukinut je danas kućni pritvor.

Ovo je za Danas potvrdio njegov advokat Jovan Rajić.

Da podsetimo, Dimitrije Radovanović iz Čumića kod Kragujevca je priveden u noći 24. decembra posle opozicionog skupa ispred zgrade Skupštine Grada Beograda. Optužen je da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Određen mu je bio kućni pritvor i dobio je nanogicu, a sve vreme je provodio u studentskom domu „Patris Lumumba”.

– Osećam se super, mladalački je iskren Dimitrije, dodajući da ovo još uvek ne znači da je oslobođen, već da samo može da se brani sa slobode.

Inače, ovih 40-tak dana Dimitrije je proveo u studentskoj sobi, učeći, i u šali dodaje „da je mogao i više” zbog ovakve situacije.

– Očekujem da na sudu budem potpuno oslobođen, završava on, dodajući da će se o daljoj pravnoj proceduri i toku suđenja pobrinuti njegov branilac Rajić.

– Odluka je potpuno očekivana i jedini je problem što je takva odluka uopšte inicijalno i doneta i što je Dimitrije više od mesec dana morao da bude zatvoren u studentskom domu, kako bi tužilaštvo na studentima treniralo strogoću, kaže za Danas advokat Jovan Rajić.

I po njegovom mišljenju, dobra stvar je što je on u ovom periodu učio i položio već dva ispita na Pravnom fakultetu, a imao je i dobru praksu kako pravosuđe ne bi trebalo da funkcioniše.

 – Sada se spremamo za narednu bitku, jer je pretres u njegovom slučaju zakazan za 29. februar, kada počinje suđenje po optužnom predlogu koji je protiv njega podiglo Više javno tužilaštvo, navodi Rajić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari