Danas saznaje: Sud odbio žalbu, student Dimitrije Radovanović uhapšen nakon protesta opozicije ostaje u kućnom pritvoru 1Foto FoNet Milica Vučković

Devetnaestogodišnji student prava Dimitrije Radovanović ostaće u kućnom pritvoru nakon što je Viši sud u Beogradu odbio žalbu njegovih branioca kao neosnovanu, saznaje Danas.

Dimitrije Radovanović se sumnjiči da je 24. decembra na opozicionom skupu ispred zgrade Skupštine Grada Beograda počinio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Meru zabrane napuštanja stana izdržava u Studentskom domu “Patris Lumumba” u Beogradu.

Dimitrije Radovanović uhapšen nakon protesta

Radovanović je uhapšen nakon protesta, a tužilaštvo je 26. decembra tražilo da mu sud odredi pritvor. Sudija za prethodni postupak nije uvažio ovaj predlog tužilaštva, ali je Radovanoviću odredio meru zabrane napuštanje stana bez elektronskog nadzora.

Na ovo rešenje Radovanovićevi branioci su uložili žalbu, ali je krivično vanraspravno veće Višeg suda žalbu odbilo kao neosnovanu.

Veće u sastavu sudija Nikola Mikić, Marina Anđelković i Olivera Pajić je ocenilo da je sudija za prethodni postupak pravilno našao da je “stepen opasnosti da će okrivljeni Dimitrije Radovanović u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo takvog intenziteta da meru zabrane napuštaja stana u ovom trenutku čine nužnom neophodnom merom za nesmetano vođenje krivičnog postupka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari