"Danas" saznaje: Tužilaštvo istražuje smrt zaposlene u MUP, naložena obdukcija 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je postupak ispitivanja okolnosti smrt Tamare Kačar (50), nekadašnje veštakinje MUP-a čije je telo pronađeno pre dva dana na Voždovcu, ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Kako nam je rečeno u tužilaštvu, na licu mesta je obavljen uviđaj, a od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložena je obdukcija i obavljanje toksikoloških analiza. Prema prvim informacijama, dodali su, radi se o samoubistvu, a cilju u rasvetljavanja svih činjenica u vezi sa predmetnim dogadjajem biće preduzete i druge radnje.

Podsetimo, Tamara Kačar je bila zaposlena u Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru MUP-a, kao molekularni biolog i DNK veštak. Ona je nakon veštačenja u predmetu „Durmitor“, smenjena sa tog radnog mesta i prebačena na niže radno mesto u Sektor za vanredne situacije. Zbog ovoga ona je vodila pravni spor sa ministarstvom.

Kako je „Danas“ pisao, rešenje po kojem je nedavno preminula molekularna biološkinja, Tamara Kačar, i jedna od najuglednijih DNK veštaka u Srbiji iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra (NKTC) degradirana na niže radno mesto doneto je 28. novembra 2018. na osnovu ovlašćenja tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

To rešenje (u koje je Danas imao uvid), koje je potpisao sada pokojni a tada pomoćnik ministra i načelnik Sektora sektora za vanredne situacije Predrag Marić, usledilo je nakon što je Kačar veštačila u slučaju “Durmitor” i svedočila na suđenju dvojici pripadnika „škaljarskog klana“.

Navodno je tadašnja državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović bila nezadovoljna njenim veštačenjem pištolja “škaljaraca”, pošto je na suđenju izjavila da je pronađen DNK i treće osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari